Ak Parti Milletvekili Dede'den 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

  Milletvekili Mahmut Dede , 19 Mayıs ' ın Türk Ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü , ulusal değerlerin yeşerdiği , kurtuluş ateşinin yakıldığı , bağımsızlığa , aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu belirtti . Milletvekili Dede , açıklamasında şu ifadelere yer verdi "
" Milletimizin , sahip olduğu tüm onur ve asaletiyle , Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün yol göstericiliğinde , tarih sahnesinde yeniden şahlanışının başlangıcıdır 19 Mayıs 1919 . Günümüzden tam 91 yıl önce bütün umutların birer birer tükenmeye başladığı bir dönemde , Gazi Mustafa Kemal ' in ' Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir ' diyerek mahiyetiyle birlikte Samsun ' a çıkması , bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur . Bu tarihten itibaren Milletimiz , makus talihini tersine döndürmeye başlamış , varlığını esaret altında sürdürmeyeceğini ve kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve gereğini de en güzel şekilde yapmıştır . Bu haykırışın adı Kurtuluş Savaşı , bu kutlu mücadelenin kalbi de gücünü sadece Milletin kendisinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisidir . Dün olduğu gibi bu gün de Millet İradesi vazgeçilmez güç kaynağımızdır . Bizi esaretten kurtarıp özgürlüğe taşıyan millet iradesinin hiçbir baskı ve zorlama olmadan yaşatılması noktasında başta gençlerimiz olmak üzere hepimize büyük görevler düşmektedir . Sevgili gençler ; Vatanımızın o en zor günlerinde , binlerce , on binlerce şehit vererek , çekilen onca sıkıntı ve yokluk içerisinde tarihte eşine az rastlanır büyük bir özveriyle kurulan Cumhuriyetimiz sizlere armağandır , emanettir . Bu emaneti yaşatmak ve daha da geliştirip yarınlara , gelecek kuşaklara taşımak en başta sizlerin görev ve sorumluluğunuz olacaktır . Sevgi , saygı , hoşgörü ve uzlaşma kültürü içerisinde üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur . Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında büyük bir aşk ve inançla kenetlenerek , içeriden ya da dışarıdan hiç kimsenin huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz . Bu duygu ve düşüncelerle , başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ü , silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet , minnet ve saygıyla anıyor , tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk ' ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor , sevgi ve saygılarımı sunuyorum . "