Suşehri'nde ücretli otopark sistemine geçildi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Belediye Meclisi'nin 4 Mayıs tarihli kararıyla ücretli otopark sistemine geçildi. Artık 1 saate kadar olan parklarda 1 TL f

  Sivas ' ın Suşehri ilçesinde Belediye Meclisi ' nin 4 Mayıs tarihli kararıyla ücretli otopark sistemine geçildi . Artık 1 saate kadar olan parklarda 1 TL fiyatı uygulanacak . Bu uygulamanın takibi için 5 personel görevlendirildi . Ücretlendirme sistemi pazar günleri uygulanmayacak .

Sürücülerin otopark imkânlarından yararlanmaları için halen otopark alanı olarak da kullanılan Eski Pazar Yeri Mevkii ' ne yeni düzenleme yapılarak , park edilecek alan genişletilmesine gidiliyor . İlçenin Sivas Caddesi üzerinde Türk Telekom Müdürlüğü ile belediye binası arasında bulunan alanda yolun sağında uygulamaya konulan park konusunda bir açıklama yapan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel , uygulamanın ilçede yeni olmasından dolayı bazı zorluklar yaşanabileceğini ancak görevlilere bu konuda yardımcı olunmasını istedi .

Başkan Sel sözlerine şöyle devam etti : " İlçemiz Sivas Caddesi Türk Telekom önünden , belediye binası önüne kadar olan sağ taraf , bir saate kadar 1 TL olmak üzere paralı otopark sistemi uygulanacaktır . Ayrıca belediye binası önünde ve ilçe merkezinde bulunan Eski Pazar Yeri Alanı da otopark olarak halkımızın hizmetine sunduk . Uygulamaya pazartesi günü başlıyoruz . Tüm vatandaşlarımızın görevlilere yardımcı olmalarını istiyoruz . Uygulama 6 gün olarak devam edecek olup , Pazar günleri otoparklar ücretsiz olacaktır . " dedi .

Özellikle Sivas Caddesi ' nde bazı esnafların kaldırımlara teşhir amaçlı ürün koydukları ve bunların vatandaşların geçişleri esnasında sıkıntıya sebebiyet verdiği yönünde şikâyet aldıklarına dikkat çeken Başkan Sel , bu doğrultuda da tebligatların yapıldığını kısa zamanda sonuç alacaklarına inandığını söyledi . Sel , otopark sistemindeki gibi kaldırım işgallerinde de cezai işlem uygulanabileceğini vurguladı .