Kılıçdaroğlu adını, gündeme getirdiği yolsuzluk dosyaları ve belediye başkan adaylığı ile duyurdu

1948 yılında Tunceli'de doğan Kılıçdaroğlu, ilk ve orta öğrenimini Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinde tamamladı. 1971 yılında Ankara iktisadi ve Ti

  1948 yılında Tunceli ' de doğan Kılıçdaroğlu , ilk ve orta öğrenimini Anadolu ' nun çeşitli il ve ilçelerinde tamamladı . 1971 yılında Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisinden mezun oldu . Aynı yıl hesap uzman yardımcılığı sınavını kazanarak Maliye Bakanlığı ' na girdi . Hesap uzmanı olduktan sonra , bir yıl süre ile Fransa ' da kaldı . 1983 yılına kadar hesap uzmanlığı görevini sürdüren Kılıçdaroğlu , 1983 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü ' ne daire başkanı olarak atandı , ardından genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı .

DYP-SHP koalisyon hükümetinin iktidara gelmesiyle 1991 yılında , Bağ-Kur , 1992 yılında da SSK Genel Müdürlüğü görevlerine adandı . Kısa bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ' nda müsteşar yardımcılığı da yapan Kılıçdaroğlu , Ocak 1999 ayında kendi isteği ile SSK Genel Müdürlüğü ' nden emekli oldu . Bir süre CHP kontenjanında Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Kılıçdaroğlu , 2002 seçimlerinden CHP istanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi .

Milletvekilliğinin ilk döneminde parti yönetiminde görevi bulunmayan Kılıçdaroğlu , gündeme getirdiği yolsuzluk dosyaları ile ismini duyurdu . 2009 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde CHP ' nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu . Kılıçdaroğlu , İstanbul ' da CHP ' nin genel seçimde aldığı oy oranının 10 puan üzerinde oy aldı .