Gümüşhane'de Yaylalara 'Gençlik Yürüyüşü'

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği tarafından ildeki spor kulüpleri ve öğrencilerin katılımı ile "Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Gümüşhane merkeze bağlı Gözeler köyü yaylasından başlayan yürüyüş doğası ve gölleri ile ünlü Dörtkonak köyü Aygır Göl, Eski Yayla, Dipsiz Göl mevkiinden devam etti. Bölgede efsaneli göl olarak bilinen "Dipsiz Gölde" verilen yemek molasının ardından öğrenciler, yorgunluğa rağmen ip atlayıp, horon oynadı. Sporcu ve öğrenciler Kanldıdüz mevkiinde bir süre Gümüşhane manzarasını izledikten sonra Musalla Vadisi'nden Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ne indi.
Yaklaşık 20 kilometrelik parkuru 7 saatte alan sporcu ve öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) Başkanı Mustafa Akbulut, Gümüşhane Süleymaniye Kayak, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muammer Gürmen eşlik etti.
Kulüp üyesi sporcular ve öğrencilerle birlikte toplam 73 kişilik ekibin uzun ve zorlu parkuru başarıyla tamamladığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane şehir merkezindeki bazı liselerin öğrencilerinin ve ildeki dağcılık spor kulüplerinin katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüşün "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini belirtti.
GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise, kulüp olarak iki haftada bir düzenledikleri yürüyüş etkinliklerinin bu hafta Gençlik Haftası'na denk gelmesi nedeniyle okullardan öğrencilerinde dahil olduğu yürüyüşün oldukça zevkli geçtiğini söyledi.