AK Partili vekilden Tarım İl Müdürlüğü'ne 'tahlil' tepkisi

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, ilde kurulan Toprak Tahlil Laboratuarı'na çiftçilerin müracaatının istenen seviyede olmamasını eleştirdi. Meti

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, ilde kurulan Toprak Tahlil Laboratuarı'na çiftçilerin müracaatının istenen seviyede olmamasını eleştirdi. Metin "Burada bir sakatlık var. Bu da Tarım İl Müdürlüğü'nden kaynaklanıyor. Tarım İl Müdürlüğü meselesini yakında halledeceğiz." dedi.

AK Parti Bolu İl Teşkilatı, Köroğlu Otel'de muhtarlarla kaynaşma toplantısı düzenledi. Toplantıya, AK Parti Bolu milletvekilleri Fatih Metin, Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Fatih Metin, yaptığı konuşmada özellikle Toprak Tahlil Laboratuarı'na müracaatların az olmasından yakındı. Laboratuarın Batı Karadeniz Bölgesi'nde sadece Bolu'da bulunduğuna dikkat çeken Metin, şöyle devam etti: "Laboratuar bölgeye hitap ediyor. Tarım İl Müdürlüğü'ndeki şube müdürü beni aradı. Ben de ne kadar talep olduğunu sordum. 33 kişi müracaatta bulunmuş. 500 tane köyün olduğu ilde, binlerce dekar arazinin olduğu bir yerde, 33 kişi müracaatta bulunuyorsa burada bir sakatlık vardır. Bu sakatlık nerede, Tarım İl Müdürlüğü'nün kendisinde demektir. Bu sakatlığı ortadan kaldırmamız gerekiyor."

Herkesin babadan, dededen kalma yönetme toprağı işlediğini belirten Metin, laboratuar sayesinde vatandaşın toprağının tahlilini bilimsel olarak yapabileceğini kaydetti.

ziyaret ettiği köylerde vatandaşların buzağı desteğinden yararlanamadığını öğrendiğinde çok şaşırdığını ifade eden Metin, "AK Parti iktidarında 1,8 milyardan 5,4 milyara üç katı oranında destek çıkartmıştır. Benim hükümetim 'Gel sana destek veriyorum' diyor. Bolu'daki köylüm buzağı desteğinden yararlanamıyor. Baktığınız zaman neymiş aşı bitmiş. Ya böyle bir mazeret var mı? Bunun arkasına nasıl sığınabiliriz." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da patates desteğinin köylülere ulaşmadığını savunan Metin, bundan sonra ziraat mühendisleri ve veterinerlerin masa başında değil, arazide, vatandaşın yanında bulunacağını dile getirdi.