Acil Tıp Teknisyenleri'ne ön lisans eğitimi geliyor

Sağlık Bakanlığı, sağlık meslek lisesi mezunu Acil Tıp Teknisyenlerine (ATT) uzaktan eğitim vererek, paramedik olmalarının yolunu açacak bir proje üze

  Sağlık Bakanlığı , sağlık meslek lisesi mezunu Acil Tıp Teknisyenlerine ( ATT ) uzaktan eğitim vererek , paramedik olmalarının yolunu açacak bir proje üzerinde çalışıyor .

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci , Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom ' u ziyaret etti . Ziyarette Önder Kahveci , ATT ' lere Acil Yardım Teknikerliği programı açılarak ön lisans mezunu olma hakkının verilmesini istedi . Genel Müdür Seracettin Çom ise bu talebi olumlu karşıladıklarını belirterek , " ATT ' lerin 2 yıllık bir yüksek okul eğitimi ile ( Hem uzaktan eğitim hem de 1 ya da 2 ay yoğunlaştırılmış bir örgün eğitim ) belli bir sürede staj yaparak , daha sonra imtihanla paramedik olmaları ile ilgili bir projemiz var . Bu proje belli bir aşamaya geldi . Bazı üniversiteler ile görüşüyoruz . " dedi .

Görüşmede 112 Acil servislerinin riskli birimler statüsüne dâhil edilmesi talebi de iletildi . Genel Müdür Çom önerinin güzel olduğunu ifade ederek , " Benim hayalim 112 ' lerin ayrı bir döner sermayesi olması bunun üzerinde çalışıyoruz . Sizin fikrinizde güzel bu konularda paylaşım içerisinde olalım fayda sağlarız . " diye konuştu .

Önder Kahveci ayrıca sözleşmeli ATT ' lerin ambulans şoförlüğü yapmalarına rağmen yüzde 10 ' luk şoför tazminatından yararlanamadıklarını belirterek bu sorunun çözülmesini istedi .

Genel Müdür Seraceddin Çom ise bu konuda 4/B ' lilere haksızlık yapıldığına dikkat çekerek sorunun çözümü için 2 kez Maliye Bakanlığı ' na başvuru yaptıklarını fakat Maliyeden bunun geri döndüğünü kaydetti . Çom 3 kez başvurularını yinelediklerini ifade ederek 4/B ' lilerin bunu almaları için görüşmelerin sürdürüldüğünü kaydetti .

YEMEK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Kahveci tarafından 112 ' lerde yaşanan yemek sorunu da gündeme getirildi . Genel Müdür Seraceddin Çom bu konuda çözüm için il sağlık müdürlüklerine yemek ihalelerinde yol gösterdiklerini kaydederek il merkezindeki 112 çalışanlarının yemek sorunlarının büyük bölümünün çözüldüğünü , ilçeler için yemek ihalelerinde ihale şartnamesine " Yüklenici firma , alt firmalarla çalışabilir ve takviye yapabilir " maddesinin eklenmesiyle buralardaki yemek sorununun da biteceğini kaydetti .

Seraceddin Çom ayrıca 122 acil servis personelinin 1 aydan fazla geçici süreyle başka birimlerde görevlendirmeleri ile ilgili olarak bu konuda il sağlık müdürlerini uyardığını ifade ederek verilen görevlerin mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmesini istediğini kaydetti .