İhd Diyarbakır Şubesi 11. Olağan Kongresi Yapıldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nin 11'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı.

İHD Diyarbakır Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu'nu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye aralarında İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, DTP PM Üyesi Mihdi Perinçek, MAZLUMDER Şube Başkanı Av. Selahattin Çoban ve çok sayıda kurum temsilcisi ile dernek üyeleri katıldı. Salona, tutuklu bulunan İHD Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erbey, İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın'ın da aralarında bulunduğu tutuklu İHD'lilerin isimlerinin yer aldığı "İnsan hakları savunucuları
tutsak edilemez" yazılı pankartlar asıldı. Öte yandan yapılan 'Canlı kalkan' eylemi nedeniyle Lice'ye giden BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çok sayıda davetli kongreye mesaj gönderdi.
2008-2010 yılları arası yaşanan hak ihlalleri ve İHD'nin bu süreçte yaptığı çalışmaların anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından kurulun açılış konuşmasını yapan Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, son günlerde artan çatışmaların kendilerini kaygılandırdığını söyledi. "Kürt sorunu er ya da geç çözülecek" diyen Türkdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siyasal hangi baskı yöntemini uygularsa uygulasın burada haklarını isteyen ve onun için mücadele veren bir halk var. Ben bu mücadelenin başarıya ulaşacağına inanıyorum."

"ERGENEKON'UN KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ"
İHD'nin diğer insan hakları savunucuları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımı ile projelerinin olduğunu açıklayan Türkdoğan, proje ile yakınları kaybedilen, faili meçhul cinayetlere kurban veren, işkence mağdurlarını bir araya getireceklerini söyledi. Türkdoğan, "Bölgede hak ihlallerine neden olanların yargılanmaması durumunda Ergenekon davası kapsamında yapılan yargılamanın hiçbir anlamı olamayacaktır" görüşünü sözlerine ekledi.
Kurulda Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, BDP Genel Merkez Yöneticisi Mehdi Perinçek ve Tes-İş Şube Başkanı Ali Öncü de birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile seçime geçildi. Yapılan oylamada Muharrem Erbey, Burhan Zorooğlu, M. Raci Bilici, Serdar Çelebi, Rehşan Bataray Saman, Keziban Yılmaz, Necibe Güneş Perinçek şube yönetim kuruluna seçilirken, Halil Bayhan, Fatma Karaoğlan, Pınar Dalkuş, Abdurrahim Özmen, Fidan Kılıç, Gulabi Gündüz, Ramazan Kaval ise yedek
yönetime seçildi.