Eczacılar hem stres attı hem de sektör sorunlarını konuştu

Eczacı ve İlaç Sektöründe Çalışanlar Derneği (DEVA-DER), üyelerini bir araya getirerek hem stres attırdı, hem de faaliyetleri hakkında üyelerini bilgi

Eczacı ve İlaç Sektöründe Çalışanlar Derneği (DEVA-DER), üyelerini bir araya getirerek hem stres attırdı, hem de faaliyetleri hakkında üyelerini bilgilendirdi. Fırat Kültür Merkezi'ndeki (FKM) etkinlik hakkında bilgi veren DEVA-DER Başkanı Serdar Akdemir, bir araya gelen onlarca üyenin sektör sorunları hakkında fikir jimnastiği yapma imkanı bulduklarını belirtti.

Sağlık sektöründe çalışan DEVA-DER üyesi yaklaşık 300 kişinin katıldığı organizasyon, üyelerin birbirleriyle tanışmalarının sağlanması ve ortak çalışmalar hakkında neler yapılabileceğinin konuşulması amacıyla düzenlendi. 57 eczacı üyesi bulunan dernek üyelerin kendi gruplarındaki çalışanların da dahil olmasıyla birlikte yaklaşık 300 sektör temsilcisine ulaşıyor. Özellikle eczacıların yoğunlukta olduğu dernek, üyelerinin sorunlarına çözüm üretmek ve ortak hareket imkanıyla sivil toplum kuruluşu işlevini yerine getirmeye çalışıyor.

Derneğin çalışmaları ve bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi veren dernek başkanı Eczacı Serdar Akdemir, üyeleri ve bağlantılı oldukları sektör temsilcileriyle birlikte önemli bir boşluğu doldurduklarını dile getirdi. Türkiye'de ve yurt dışında sosyal ve kültürel çalışmalarla üyelerine gönüllü girişimler sağlama imkanı da tanıdıklarını söyleyen Akdemir, bir araya gelen üyelerin birbirini yakından tanıma imkanı bulduklarını belirtti. Sektör ve eczacıların sorunlarının da etkinlikte konuşulacağını belirten Akdemir, derneğin çalışmalarında kendilerine destek olan kuruluşların temsilcilerine teşekkür etti.

Yoğun çalışma temposunun ardından bir araya gelen dernek üyeleri komedyen Atalay Demirci'nin gösterisini ilgiyle izledi. Etkinlikte derneğin çalışmalarında destek olan kuruluşların temsilcilerine plaket verildi. Etkinliğe katılanlar Murat Kekilli'nin verdiği konseri de izleme imkanı buldu.