Yozgatlılar Federasyonu, 200 kişilik öğrenci yurdu yaptıracak

İstanbul'da bulunan Yozgatlılar Federasyonu tarafından Yozgat'ta 200 kişilik kız öğrenci yurdu protokolü törenle imzalandı.

Valilik toplantı salonun

İstanbul'da bulunan Yozgatlılar Federasyonu tarafından Yozgat'ta 200 kişilik kız öğrenci yurdu protokolü törenle imzalandı.

Valilik toplantı salonundaki imza törenine Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Kredi Yurtlar Kurumu Yozgat Öğrenci Yurt Müdürü Rasim Parlak, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz, Yusuf Erkoç, Atilla Tansel, Mümin Günler , Kazım Ekinci, Aydın Baran katıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın her alanda kalkınması ve gelişmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, "İlimizin kalkınması ve gelişmesi için yerel yönetimler, genel yönetimler sivil inisiyatifi ile herkesi işbirliği halinde çalışması gerekir. Bugün İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz, doğup büyüdüğü, memleketlerine sahip çıkarak katkı sağlama gayreti içindeler. İstanbul'da yaşayan işadamlarımız ilimize 200 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdu yaparak, üniversitemize büyük bir katkı sağlayacaklar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de İstanbul'da yaşayan Yozgatlı işadamlarının birlik beraberlik içerisinde memleketlerine eğitim alanında bu denli büyük bir hizmet yaptıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız." dedi.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz, İstanbul'da yaşayan Yozgatlılar olarak doğup büyüdükleri yere bir katkı sağlamak istediklerini bunun için de 200 kişilik bir yurt yaptırmaya karar verdiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından 200 kişilik öğrenci yurdunun protokolü imzalandı