Uşak heyeti, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde inceledi

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde görmek üzere Gaziantep'e geldi. Başkan Asım

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde görmek üzere Gaziantep'e geldi. Başkan Asım Güzelbey'in Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı sunumu, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve beraberindeki 23 kişilik heyet izledi.

Gaziantep'in turizm ve kültür şehri olması için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Güzelbey, kendi imkânları ile sanayide belirli noktaya gelen bu şehrin sahip olduğu bacasız sanayinin ancak ortak akıl, ortak çaba sayesinde harekete geçirilebileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel dokunun canlandırılması, ulaşım, alt yapı, vizyon projelerden örnekler sunan Güzelbey, tarihi ve kültürel mirasın korunması çalışmalarının yanında modern şehir hedefleri içinde vizyon projelerinin olmazsa olmazlar arasında yer aldığını ifade etti.

Şehrin modernleşmesi için ulaşım, bilim, sanat ve sosyal projelerin kaçınılmaz olduğunu kaydeden Güzelbey, Gaziantep'te bitme noktasına gelen Hafif Raylı Sistem, Planetaryum, Mozaik Müzesi ve Kültür Merkezi gibi vizyon projelerin şehrin vizyonunu oluşturduğunu ifade etti.

Çöpten Enerji Elde Edilmesi Tesisi, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri, Hafif Raylı Sistem ve Köprülü Kavşaklar gibi çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Güzelbey konuk ekibe Hafif Raylı Sistemi içeren özel bir sunum yaptı.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise "Başkan Güzelbey'i, Tarihi Kentler Birliği'nde sıkça konuşulan projeleri ile tanıma fırsatı bulduk. Kültürel Mirasın Korunması, Raylı Sistem ve değişen Gaziantep'e hayran olduk" dedi.

Erdoğan, "Özellikle Hafif Raylı Sitem konusunda Gaziantep'in gerçekleştirdiği çalışma sadece bize değil, birçok belediyeye de örnek oldu. Yapılabilir maliyetlerde raylı sistemin gerçekleştirilmesi, bizimle birlikte diğer belediyelere de umut verdi." şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden örnek alabilecekleri birçok proje olduğunu söyleyen Ali Erdoğan, "Biz de sizin yaptıklarınızın yolunda ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra Kültür Yolu'nu ve Büyükşehir Belediyesi müzelerini gezdi.