Twitter'daki Açık Facebook başta olmak üzere birçok networkü tehtid ediyor

Teknoloji geliştikçe hatalar artıyor. Twitter, iPhone OS ve Facebook'un hali ortaqda. Mühendislerin sırtına binen yük artmaya başladı

Bora Kırca’nın Twitter’da bulduğu açık teknoloji sektörünü derinden sarstı. Twitter’ın “Accept” komutunu tesadüf eseri keşfeden Türk genci, akıllarda “Acaba Accept’e benzer kodlar çalışır mı?” sorularının gelmesine sebep oldu.

İşin ilginç yanı yazılım ile uğraşanlar, Bora’nın kullandığı gibi basit kodları Twitter ve Facebook’ta kullanmaya başladı. Hatta arkadaşlarınızın, Twitter’a veya Facebook’a yazdıkları alaycı ya da ciddi kod denemelerine şahit olabilirsiniz.

 Hal böyle olunca Twitter ve Facebook mühendisleri işi sıkı tutmaya başladı. Yüz milyonlara ulaşan bu devasa networklerin küçük kodlarla tepe taklak olması oldukça şaşırtıcı olurdu. Hatta oldu diyelim, Twitter’ın 3 gün önce düştüğü durum ortada.

Bu tür durumlarda insanların işlerini ciddiye almadığını ya da ne tür koşullarda çalıştığı merak konusu olur. Örneğin daha bir gün önce kırılan (hack) Apple iPhone OS 4, beta sürecine gireli yaklaşık bir ay olmuştu. Fakat çok sürmedi ve Dev Team iPhone OS 4'ün hakkından geldi. Teknoloji ilerledikçe ortaya çıkan açıklar da artıyor. Bu tez kesinlik kazanmak üzere…