Özel Finike İlköğretim Okulu'nun Matematik, Fen ve Teknoloji Olimpiyatı sonuçlandı

Özel Finike İlköğretim Okulu tarafından Batı Antalya'da üçüncüsü gerçekleştirilen ilköğretim okullarıarası matematik, fen ve teknoloji olimpiyatında (

Özel Finike İlköğretim Okulu tarafından Batı Antalya'da üçüncüsü gerçekleştirilen ilköğretim okullarıarası matematik, fen ve teknoloji olimpiyatında (FİMAFO) dereceye giren öğrencilere, okullarına ve rehber öğretmenlerine ödülleri verildi. Olimpiyata farklı il ve ilçelerden 25 okul ve 321 öğrenci katıldı.

6. ve 7. sınıflara kapsayan ve Batı Antalya'da en büyük eğitim organizasyonu olarak adlandırılan olimpiyatta birinci olan öğrencilere Altın madalya ve bisiklet, ikinci olan öğrencilere Gümüş madalya ve dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olan, öğrencilere, brons madalya ve Mp3 çalar dağıtıldı. Ayrıca başarılı olan öğrencilerin okullarına Masa Seti ve saat ve koordinatör öğretmenlerine de Kalem Seti hediye edildi.

Olimpiyatta toplam 6 altın, 12 gümüş, 12 brons madalya ve çok sayıda hediye ve katılım belgesi dağıtıldı. Bu yıl üçüncüsü yapılan Matematik, Fen ve Teknoloji Olimpiyatında, 6. sınıflarda, Burdur'un Bucak ilçesi Atatürk İlköğretim Okulundan Mert Bodrumlu birinciliği Kumluca Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan Ömer Faruk Gündoğan İkinciliği elde ederken, üçüncülüğü ise Kumluca Mimar Sinan İlköğretim Okulu'ndan Ali Doğan aldı. 7. sınıflar arasında Kumluca Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan Mert Parçaoğlu birinci, Elmalı Muhammet Hamdi Yazır İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Sarıca ikinci ve Kumluca Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan Salih Şahin üçüncü oldu.

"AMAÇ ÖĞRENCİLERİN BİLGİ VE BECERİLENİN ARTTIRILMASI"

Ödül töreninde konuşma yapan Özel Finike İlköğretim Okulu Müdürü Yakup Bayrak, Batı Antalya'da matematik ve fen olimpiyatını geleneksel hale getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Bayrak şöyle dedi, "Katılımın çok olması bizleri memnun etti. Amacımız öğrencilerin bilgi ve becerilenin arttırılması, kendilerine olan öz güvenlerinin kazanmalarını sağlamak ve gelecek sınavlarda başarılı olmaları adına yaptığımız bir organizasyon, buradan etkinliğimize katılan tüm okul müdürlerimize, danışman öğretmenlere ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. " dedi.