Osmaniye'de SGK öğrencilere altın, işadamlarına plaket verdi.

Osmaniye'de Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve istihdama katkı sağlayan ilk 10 fir

Osmaniye'de Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve istihdama katkı sağlayan ilk 10 firma ödüllendirildi.

Osmaniye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından öğretmen evinde düzenlenen resepsiyonda altın ile ödüllendirilen öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Burada bir konuşma yapan SGK İl Müdürü Mehmet Korkmaz Sosyal Güvenlik Haftasında yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize edilen yarışmaların kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Korkmaz "İlköğretim okullarımız arasında düzenlediğimiz resim ve kompozisyon yarışmalarına katkı sağlayan herkese ve öğrencilerimize kutluyor, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Diğer taraftan başka başka illerden gelerek varını yoğunu Osmaniye'de harcayarak şehrimiz insanlarını istihdam ederek işçi çalıştıran değerli işveren sanayicilerimizi plaketle ödüllendirmek istedik. Osmaniye SGK olarak bütün personellerimizle şehrimiz insanlarının hizmetindeyiz. Daha önce 4-5 ay olan sigortalılarımızın maaşa bağlanma işlemleri artık 1 aya düşmüştür. En büyük sıkıntımız kendi binamızın olmamasıdır. Temennimiz de o dur ki en kısa sürede kendi hizmet binamıza kavuşuruz." dedi.

Sosyal Güvenlik tanıtım filminin izlenmesinin ardından Osmaniye'de ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere altın ve teşekkür belgesi, öğretmen ve okul müdürlerine ise teşekkür belgesi verildi.

Törende ayrıca en fazla SGK'lı işçi istihdam eden Osmaniye'de ilk 10'a firma yetkililerine de plaket takdim edildi.