Kaybolduktan iki hafta sonra cesedi bulundu

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi Sarıkaya köyündeki evinden geçtiğimiz hafta evinden ayrılarak bir daha geri dönmeyen 57 yaşındaki Ömer Şimşek'in cesedi K

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi Sarıkaya köyündeki evinden geçtiğimiz hafta evinden ayrılarak bir daha geri dönmeyen 57 yaşındaki Ömer Şimşek'in cesedi Kızılırmak Nehri'nde bulundu.

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü evinden minibüsle önce Karaahmetli beldesine, ardından Bahşılı ilçesine giden Ömer Şimşek'in bir daha köyüne dönmemesi üzerine yakınları tarafından arama başlatıldı. Yakınlarının Jandarmaya da haber verilmesiyle aramalar bu bölgede sürdü.

İl Sivil Savunma ekiplerince Kızılırmak Nehri'nde önceki gün başlatılan aramada Şimşek'in cesedi Bahşılı ilçesi sınırları içindeki Tüpraş Rafinerisi yolu bölgesinde sazlıklar arasında dalgıçlar tarafından bulundu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve polis çevrede güvenlik şeridi oluştururken Şimşek'in cesedi olay yerine çağrılan yakınları tarafından teşhis edildi. Ömer Şimşek'in oğlu Cebrail Şimşek babasının bir süre önce fıtık ameliyatı olduğunu ameliyattan sonra aldığı ilaçların etkisiyle psikolojisinin bozulduğunu ve sık, sık köyden uzaklaşarak yakınlarının yanına gittiğini söyledi.

Kızılırmak nehrinde sazlıkların arasında dalgıçlar tarafından bulunan Şimşek'in cesedi üzerinde yapılan incelemede giysilerinin ve cebindeki eşyaların tam olduğu, ayrıca vücudunda ise her hangi bir darp izine rastlanmadığı öğrenildi. Cumhuriyet Savcısının incelemesi ve yakınlarının ifadelerinin alınmasından sonra Ömer Şimşek'in cesedi otopsi yapılmak üzere Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Polis olayı çok yönlü araştırıyor.