Hakkarili Öğrencilerin Büyük Başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ortaklaşa düzenlediği '5

Hakkarili Öğrencilerin Büyük Başarısı
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ortaklaşa düzenlediği '5. Ulusal Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda finale kalan Hakkari Özel Hatice Avcı İlköğretim Okulu, 'Fiber Optik Kablolar Sayesinde Isınalım' adlı projeyle Türkiye birincisi seçildi.
Hakkari Özel Hatice Avcı İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve bazı veliler, 'Fiber Optik Kablolar Sayesinde Isınalım' projesiyle Türkiye birincisi olan Oğuzhan Öz ve Batuhan Emre Dağlı isimli öğrencileri ve danışman öğretmeni Mehmet Yılmaz'ı kent merkezinden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde büyük bir coşku ile karşıladı. Öğrenciler, Oğuzhan Öz ve Batuhan Emre Dağlı isimli arkadaşlarını omuzlarında dolaştırarak sevinçlerini dile getirdi. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan öğrencilerin danışman öğretmeni Mehmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın işbirliği ile 6, 7 ve 8. sınıflar arasında Matematik ve Fen Bilimleri yarışması yapıldığını söyledi. Hakkari'den Özel Hatice Avcı İlköğretim Okulu olarak Ankara finaline katılmaya hak kazandıklarını belirten Yılmaz, "33 bin 264 proje arasında ilk 100'e girdik ve Türkiye birinciliğini elde ettik. Bölge yarışmalarına katılan 33 bin 264 eser arasında bin 4 tanesi Türkiye finaline katıldı. Bu bin 4 proje arasında da 100 proje dereceye girdi ve bizde Türkiye birincisi olduk. Türkiye birincisi olan bu 100 projenin içerisinde öğrencilerimizin hazırladığı 'Fiber Optik Kablolar Sayesinde Isınalım' projesi de yer alıyor. Projeleriyle Türkiye birinciliği elde eden öğrencilerimi tebrik ediyorum" dedi.
Oğuzhan Öz ve Batuhan Emre Dağlı isimli öğrenciler ise, birinci gelmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, bu duygunun anlatılamayacağını, ancak yaşanabileceğini belirttiler.
Hakkari Özel Hatice Avcı İlköğretim Okulu Müdürü Sıtkı Kuru da, hazırladıkları proje ile önce bölge, daha sonra da Türkiye finalinde dereceye giren öğretmen ve öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.
Oğuzhan Öz'ün babası olan Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Öz de, Hakkari adına böyle bir başarının elde edilmesinden gurur duyduklarını belirterek, böyle bir başarıya imza atan öğrencilerin daha güzel başarılara imza atması temennisinde bulundu.
Buradaki karşılamanın ardından öğrenciler yaklaşık 20 araçlık bir konvoy ile emniyete ait zırhlı araç eskortluğunda şehre giriş yaptı. Türkiye birincisi olan öğrenciler, Mezran Mahallesi'nde bulunan okul bahçesinde de arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Öğrencilerin gösterdiği başarıdan dolayı adeta kendinden geçen bir öğretmen, sürekli düdük çalarak öğrencilerle sevinç gösterilerinde bulunması dikkat çekti.