Gediz'de Aile Hekimlerine Sağlık Uygulama Tebliği Bilgilendirme Toplantısı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Aile Hekimleri ile birlikte Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gediz'de Aile Hekimlerine Sağlık Uygulama Tebliği Bilgilendirme Toplantısı
Gediz Sosyal Güvenlik Müdürü Ahmet Hamdi Oktay, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Aile Hekimleri ile Salur Aile Toplum Sağlık Merkezi'nde bir toplantı yaparak, Sosyal Güvenlik kavramının toplumdaki tüm bireyler tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlara yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumda Sosyal Güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak konularında çeşitli bilgiler verdi.
Sosyal Güvenlik Müdürü Ahmet Hamdi Oktay, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle başlattıkları etkinlikler çerçevesinde, Sağlık Uygulama Tebliği'nin tam olarak uygulanabilmesi için Aile Hekimlerini bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Ele alınan konuların hem hekimler, hem de halk için büyük önem taşıdığını belirten Sosyal Güvenlik Müdürü Oktay, vatandaşların yeni yasaların getirdiği bireysel haklardan tam olarak yaralanabilmesi için ilgili kamu görevlilerinin üzerlerine düşen yükümlülükleri ve uyulması gereken kuralları çok iyi bilmeleri gerektiğini ifade etti.
Daha sonra etkinlikler çerçevesinde İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile Ziraat Odası, Esnaf Odaları, Şoförler ve Otomobilciler Odasına bir dizi ziyaretlerde bulunan Sosyal Güvenlik Müdürü Oktay'a, Cebrail Beldesinde oturan Halil Eleman isimli vatandaşa, 2009 yılında meslek hastalığından en yüksek orandan gelir bağlanması nedeniyle Cebrail Belediye Başkanı tarafından teşekkür plaketi verildi.