Engelli çocuklar Sıkma Şöleni'nde doyasıya eğlendi

Deniz Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren Özlem Engelli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından "14.Geleneksel Sıkma Şöleni" düzen

Deniz Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren Özlem Engelli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından "14.Geleneksel Sıkma Şöleni" düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Tuba Cankurt Sagat, derneğin 14 yıldır Kadirli'de engelli çocuklara sahip çıktığını söyledi.

Amaçlarının engelli çocukların kendi aralarında ve diğer insanlarla olan dayanışmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Sagat, "Engelli çocuklarımızın fiziksel yaşam şartlarını iyileştirilmesi için çalışmalar içerisindeyiz. Onların topluma daha iyi uyum sağlayabilmesi en büyük hedeflerimizdendir. Onlar toplumun bir parçasıdır ve hep birlikte hayatta onlara yardımcı olmalıyız, onlara sahip çıkmalıyız. Aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Yarın başımıza ne geleceğinizi bilebilir miyiz? Kimse doğarken veya sonradan engelli olmak istemez ama bu durum bizi yaratan yüce Allah'ın takdiridir." diye konuştu.

Ailelerin en büyük kaygılarının kendilerinin öldükten sonra çocuklarına kimin bakacağı olduğunu söyleyen Sagat, "Bu kaygılar içerisinde olan ailelere sesleniyorum. Özlem Derneği çocuğunuzun annesi-babası olacaktır. Sizlere burada söz veriyorum, Özlem Derneği sizin çocuklarınıza sahip çıkacak ve onlara sıcak bir yuva olacaktır." dedi.

Konuşması esnasında oldukça duygulanan ve gözyaşlarına hâkim olamayarak konuşmasını yarıda kesen Dernek Başkanı Sagat, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu söyleyen MHP Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun "Engelli çocuklarımız için bize düşen ne ise yapmaya hazırız. Bazı işler vardır herkes bu işlere girmek istemez. Bu işler gönül işidir. Milletvekili olarak maddi ve manevi her zaman yanınızdayım. Allah gücünüzü artırsın, Allah başarılarınızın devamını erdirsin, Allah sizlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

Engelli çocuklara her zaman destek olduklarını ve olacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Ömer Tarhan da belediyeye ait olan dernek binasının engelli çocuklar için tahsis edildiğini kaydetti.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri öğrencilerinin okudukları şiirler ayakta alkışlanırken, programda duygusal anlar da yaşandı. Atatürk İlköğretim Okulu folklar ekibi gösterisiyle devam eden program sonunda davetlilere sıkma ve ayran dağıtıldı. Engelli çocukların mutlu ve neşeli halleri dikkat çekti.

Programa, Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Emniyet Müdürü Andaç Çelebi, MHP İlçe Başkanı Mehmet Bozkurt, Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Kastal, Özel Rehabilitasyon Merkezleri kurucuları ve çok sayıda davetli de katıldı.