Baykal Kılıçdaroğlu ve Tekin ile buluştu

Genel başkan adayları arasında geçen Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, 'Baykal yönetimin üzerinde anlaştığı isme destek verecek' dedi. Baykal daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i ağırladı. Tekin, 'İstanbul İl Örgütü'nün isteğinin Baykal'ın geri dönmesi

Genel başkan adayları arasında geçen Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Baykal yönetimin üzerinde anlaştığı isme destek verecek" dedi. Baykal daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i ağırladı. Tekin, "İstanbul İl Örgütü'nün isteğinin Baykal'ın geri dönmesi olduğunu" söyledi. Baykal'ın "Adaylık için harekete geçecek herkes kendine partiyi toparlayabilir miyim sorusunu sormalı" dediği belirtiliyor. Baykal- Kılıçdaroğlu görüşmesi:
Kılıçdaroğlu, CHP'nin Anayasa Değişiklik Paketi'ne ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun ardından Baykal'ın Beysukent'teki evine geldi.

İkilinin görüşmesi yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Kılıçdaroğlu görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı, "Sayın Baykal parti bir isim üzerinde anlaşırsa ben de bu isme destek veririm dedi" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal parti kadrolarında bu konuda bir birliktelik olması gerektiğini vurguladı. Partinin tabanıyla uzlaşma istiyor. Biz bu süreçte bir ayrışma olmasını istemiyoruz ifadesini kullandı" dedi.

Grup Başkenvekilii, "Eğer bir değişim ve uzlaşma olursa, uzlaşmanın özelikle altını çizdi Sayın Genel Başkan, çünkü bu süreçte parti içinde bir çatışmanın, bir ayrışmanın doğru olmadığını, eğer uzlaşmayı parti kadroları sağlarsa bu bağlamda kendisinin de destek vereceğini ifade etti. Kendisinin sorumluluğunun da bu bağlamda önemli olduğunu ifade etti. Ben de kendisine teşekkür ettim" açıklamasında bulundu:

Parlamento'da da konuştu

İl başkanları toplanacakCHP il başkanları, Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'nin başkanlığında 18 Mayıs Salı günü Ankara'da bir araya gelecek. Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Önder Sav, il başkanlarına bir genelge göndererek toplantıya çağırdı. Genelgede, kurultayın CHP'ye yakışır şekilde, büyük bir olgunluk, titizlik ve dikkat içinde gerçekleştireceğini belirtti.Kılıçdaroğlu daha sonra parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanlığına kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya da "Ben de bu konuda söylediğim ilk noktadayım. 'Ben ortaya çıkacağım aday olacağım' diye bir şey yok. Bu partinin kurulları, gelenekleri, yönetim organları var. Bunlar karar verirler. Bizler partiliyiz. Bizler de bu kararlara uyarız. 'Ben genel başkan adayı olacağım-olmayacağım' tartışmalarına girmek istemiyorum" yanıtını verdi.

Baykal-Gürsel Tekin görüşmesi:
Baykal, Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile de görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Gürsel Tekin, "Örgütümün  talebi Sayın Genel Başkanımızın geri dönmesi yönünde. Bunu Baykal'a da ilettim" dedi.

Onur Öymen CNN TÜRK'e konuştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de konuyla ilgili CNN TÜRK'e açıklamalarda bulundu.

Öymen, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından Sayın Baykal'ın aynı noktada durduğu, aynı yapıcı anlayışı sürdürdüğü ortaya çıkıyor" dedi.

"CHP birlikte bütünlük içinde hareket edecektir" diyen Onur Öymen, "Kimse bu kurultayda CHP'de bir ayrılma, bölünme beklememelidir. Sayın Genel Başkan'ın söyledikleri çok nettir. Tabanın örgütlerin nabzını tutuyoruz. Ama her halükarda CHP'nin birlik ve bütünlük içerisinde bu meselenin içinde çıkacağından kimse kuşku duymasın ve bölünmeden medet ummasın" şeklinde konuştu.

Onur Öymen öne çıkan adaylara ilişkin bir soru üzerine, "Şu ana kadar benim bildiğim bir aday çıkmamıştır ortaya. Kurultaya kadar bir aday ortaya çıkarsa kuşkusuz bu değerlendirilecektir" dedi.


CNN Türk