Vali Toprak: Diyarbakır'da birlik ve beraberlik anlayışı içinde çalışacağız

Valiler Kararnamesi ile Çorum'dan Diyarbakır'a atanan Vali Mustafa Toprak, "Bizi biz yapan değerler birlik ve beraberliğimizden geçiyor" diyerek yeni

Valiler Kararnamesi ile Çorum'dan Diyarbakır'a atanan Vali Mustafa Toprak, "Bizi biz yapan değerler birlik ve beraberliğimizden geçiyor" diyerek yeni görev yerinde birlikteliğin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışacağını söyledi.

2007'nin Mart ayından itibaren Çorum Valiliği görevini yürüten ve yaptığı çalışmalarla kentteki her kesimin takdirini toplayan Mustafa Toprak, yeni görev yeri olan Diyarbakır ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Makamında gerçekleşen bir ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Toprak, Diyarbakır'ın insani yönüyle, değerleriyle önemli bir il olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde bölge halkının huzuru için güzel işler yapacaklarını anlatan Toprak, "Diyarbakır, insani ve kültürel değerleri ile önemli bir merkez önemli bir il. Bu kamu hizmetidir. Nerede görev verilirse oraya gideriz." dedi.

Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik beraberliğin pekiştirilmesine, sevginin ve hoşgörünün, kalplerin kazanılmasına ihtiyacı olduğunu dile getiren Vali Mustafa Toprak, şunları söyledi: "Zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. İnsanlarımız bazen ilgilsizlikten, eksik bilgiden ön yaklaşımları olabiliyor. Demokratik açılım noktasında önemli çalışmalar yürütülüyor. İnsanlarımızın hep birlikte kenetlenmesi adına Diyarbakır ilinde de çok önemli işler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bizim güzelliğimiz, değerlerimiz bizi biz yapan birlik ve beraberliğimizdendir."

İlk Valilik yaptığı il olması nedeniyle Çorum'u unutmayacağını söyleyerek, Çorum'un vefalı ve sevgi dolu insanlarını her zaman hatırlayacağını ifade etti.

KÖY KÖY GEZDİ, HALKLA BÜTÜNLEŞTİ

1964 yılında Erzincan'da doğan Vali Toprak, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu ve Kütahya Emet, Kayseri İncesu, Ağrı Taşlıçay, Bitlis Ahlat Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Rize Vali Yardımcılığı'nın ardından 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'na Mülkiye Müfettişi olarak atandı ve 6 ay sonra Mülkiye Başmüfettişi oldu.

Sosyal Hizmetler, Aile, Kadın ve Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit'in Devlet Bakanı Başdanışmanlığı görevinde de bulundu. Bir süre İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği yapan Mustafa Toprak, 5 Mart 2007'de Çorum Valiliği'ne atandı.