SGK, en fazla prim ödeyen işverenleri ödüllendirdi

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Antalya'da 2009 yılında en fazla prim ödeyen ve sigorta prim borcu bulunmayan 10 işverene plaket veri

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Antalya'da 2009 yılında en fazla prim ödeyen ve sigorta prim borcu bulunmayan 10 işverene plaket verildi. Tayla Otel'de düzenlenen törende konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, 2010 yılının kayıtdışı istihdamla mücadelede önemli aşamaların kaydedildiği bir yıl olmasını için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kurum olarak 2 yıllık sürede modernizasyonu tamamladıklarını belirten Erol, güvenilir ve güzel bir hizmeti vatandaşların ayağına götürmek için de Kaş, Kumluca, Alanya ve Manavgat ilçelerinde temsilcilikler açtıklarını kaydetti. Sosyal Güvenlik Reformu'yla 2006 yılında üç kurumun birleşmesinden bugünkü Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ortaya çıktığını ifade eden Selim Erol, şöyle konuştu: "Bu sayede vatandaşlar arasındaki eşitsizlikler ve adaletsizlikler giderilmiştir. Bugünkü gelinen noktada sosyal güvenlik reformu tartışmaları yapılmamaktadır. Sosyal güvenlik kurumu artık toplumun bütün kesimleri tarafından kabullenilmiş, bugün ise tartışılan nokta hizmetlerimizin nasıl daha etkin, kaliteli ve güvenilir bir şekilde verilebileceğidir."

Erol, hedeflerinin sigortalı, emekli ve işverenlere daha verimli, kaliteli, bürokrasi ve kırtasiyeden arındırılmış, maliyetleri en aza indirilmiş bir sosyal güvenlik hizmeti sunabilmek olduğunu vurguladı. Kurum olarak bütün kamu hizmetlerini bilgi teknolojisini kullanarak kağıdın kaldırıldığı insana özgü hataların en aza indirildiği bir sistemi uygulamaya geçirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Erol, "Bu çerçevede; bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin kolaylaştırılması, sosyal güvenlik kurumunda sanallaştırma ve A sınıfı bilişim altyapısına doğru gidişat, Türkiye ilaç ve tıbbi cihazların bilgi bankası ve son olarak MEDULA sistemi uluslararası camiada ödüller aldı. Böylece sistemimizin güvenilirliği uluslararası kuruluşlar tarafından da belgelendirilmiştir." bilgilerini verdi. SGK İl Müdürü Erol, 2010 yılının kayıtdışı istihdamla mücadelede önemli aşamaların kaydedildiği bir yıl olmasını için de büyük çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

SGK'ya prim borcu bulunmayan ve plaket alan ilk 10 kuruluş şöyle; Sun Expres-Güneş Havacılık A.Ş, Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş Gloria Golf Resort Otel, Cömertoğlu Otelcilik ve Ticaret A.Ş. Delphin Palace, Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm A.Ş. Cornelia De Luxe Resort Otel, Türk Telekomünikasyon A.Ş, Magic Life Der Club İnt. Tur. A.Ş, HAVAŞ Havaalanı Yer Hizmetleri A.Ş, Turab Turizm Ticaret A.Ş. Barut Hotels, Fine Otel Turizm İşletmeleri A.Ş. Rixos Hotels ve Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş.