Kuşdili Kültür Ve Sanat Gecesi Düzenledi

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy'de Kuşdilini Yaşatma Kültür ve Turizm Derneği tarafından Kültür ve Sanat Gecesi düzenledi.

Kuşdili Kültür Ve Sanat Gecesi Düzenledi
Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen geceye Görele Belediye Başkan vekili Nurettin Emanet, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, muhtarlar, oda başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Şeref Köçek, bu yıl yapılacak olan kuşdili festivalinin 3â€"4 Temmuz 2010 tarihinde yapılacağını söyledi.
Başkan Köçek, "Kuş Köyünde kurmak istediğimiz kuşdili kursu için girişimlerde bulunduğumuz kuş köydeki okulun bir bölümünü kollanmak istemiştik ama bir takım sıkıntılar yüzünden açamamıştık. Dernek yönetimi olarak biz festivalden önce okulun bir bölümünde açamadıysak köyde herhangi bir yerde kuşdili kursunu açacağız. Herkesi 3â€"4 Temmuz tarihinde yapacağımız Kuşdili Festivali'ne hepinizi şimdiden bekliyorum" dedi.
Yıllar önce köylüler arasında haberleşme aracı olarak kullanılan kuşdili (ıslıkla konuşma) gösterisinde İbrahim Kodalak, Kadir Civelek ve Rukiye Kodalak bir birleriyle ıslıkla konuşarak, ''Kültür ve sanat gecemize hoş geldiniz, Trabzonspor Fenerbahçe'yi 3â€"1 mağlup etti kupayı aldık'' sözlerini söylediler.
Sunuculuğunu Yaşar Reis üstlendiği gecede Görele Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterisinin ardından sırası ile sahne alan yöre sanatçıları Hüseyin Çınar, Ertuğrul Alim, Elifçe, Ali Gedik, Giresunlu Bahar, Göreleli Mesut ve Cihan Civelek izleyicilerden büyük alkış aldı.