Kayserispor, prensipte anlaştığı Şota'nın raporuyla transferlere yön verecek

Kayserispor, Tolunay Kafkas ile sezon sonu yollarını ayıracak olması nedeniyle yeni teknik direktör arayışında sona doğru yaklaştı.

Yaklaşı

Kayserispor, Tolunay Kafkas ile sezon sonu yollarını ayıracak olması nedeniyle yeni teknik direktör arayışında sona doğru yaklaştı.

Yaklaşık bir aydır görüşme yaptığı Trabzonspor'un eski futbolcusu Şota ile de anlaşmaya vardı. Kayseri'ye gelen Şota, takım oyuncularını yakından izleme şansı buldu. Yönetimle de birkaç konuda yaşanan pürüzlerime aşan Şota, prensipte anlaşmaya vardı. Kulüp ise, Şota'nın vereceği rapor doğrultusunda iç ve dış transfer çalışmalarını yapacak.

Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, geçen hafta sonu Kayseri'ye gelen Şota ile prensipte anlaşmaya vardıklarını söyledi. Oğuz Ortaköylüoğlu, Şota'nın Kayseri'ye gelişinde özellikle çocuklarının okul durumu ile ilgili sorunun ön plana çıktığını anımsatarak, "Şota ile maddi anlamda bir pürüz yaşamadık. Bu konuda da zaten sorun yok. Ancak birkaç noktada pürüzler vardı. Bunların yüz yüze görüşmekle mümkün olacaktı. Sonuçta da öyle oldu. Özellikle iki çocuğunun okul durumu söz konusu idi. Şimdi çocuklarının İstanbul yada Ankara'daki okullarda eğitim görmesi söz konusu. Diğer transfer veya takımın hedefleri ile ilgili de görüşmelerimiz oldu. Orada da bir sorun kalmadı. Kendisiyle prensipte anlaştık. Sezon sonunda kendisi takımın başında olacak." dedi.

Şuan için yapılan transferlerden Şota'nın bilgisi olduğunu anlatan Ortaköylüoğlu, takımla ilgili yeni teknik adamın vereceği raporu beklediklerini belirtti. Şota'nın, Kayserisporlu oyuncuları maç kasetlerinde izlediğini ve İstanbul maçında da yakından takip etme şansı bulduğunu belirtti. Oğuz Ortaköylüoğlu, bu doğrultuda Şota'nın rapor hazırladığını ve yönetime sunacağını aktararak, "Takımla ilgili gerek iç gerekse dış transferler rapor doğrultusunda şekillenecek. Gelecek sezon için başarı elde edebilecek bir kadro oluşturulacak. Yakın bir zamanda kendisiylede sözleşmeye imza atacağız." diye konuştu.

KADİR HAS STADI ETKİLİYOR

Kayserispor'un geçmişte önemli isimleri kadrosuna dahil etmede ciddi anlamda sorunlar yaşıyordu. Oğuz Ortaköylüoğlu, bu sorunu kulüp tesislerinin yanı sıra Avrupa ülkelerindeki statları aratmayacak özelliklere sahip Kadir Has Stadı'nın ortadan kaldırdığını belirtti.

Ortaköylüoğlu, Şota'nın bile Kadir Has Stadından etkilendiğini ve Kayseri'yi çok farklı bulduğuna işaret ederek, "Artık kadromuza dahil etmek istediğimiz önemli isimlerin şehrimize gelmesi, takımımızda futbol hayatını sürdürmesi adına bir sebepleri var. Belli şehirler dışındaki illeri gelişmemiş olarak değerlendiren sporcuların ön yargıları artık yıkılıyor. Biz kadromuza dahil etmeyi düşündüğümüz ve görüşmeler yaptığımız kişilerin şehrimize gelerek tesisleri görmesini de istiyoruz. Kararını ondan sonra vermesi yönünde telkinimiz oluyor. Şuanda prensipte anlaşmaya vardığımız Bolton Wanderers de forma giyene Danny Shittu ile transfer dönemi başladığında sözleşme imzalayacağız. Bu oyuncu Kayseri'ye geldikten sonra buradaki tesisleri gördükten sonra Kayserispor'dea forma giymesi noktasında karar almasına etkili oldu." diye konuştu.