Kalbinden bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisine hüzünlü veda

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde çıkan kavgada kalbinden bıçaklanarak öldürülen Mahmut Arslan(20), eğitim gördüğü Devrek Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlen

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde çıkan kavgada kalbinden bıçaklanarak öldürülen Mahmut Arslan(20), eğitim gördüğü Devrek Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törenle İstanbul'a gönderildi.

Cenaze törenine, anne Hatice, baba Habip, kardeşleri Onur ve Özlem Arslan ile yakınları, Devrek Kaymakamı Süleyman Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Cenazenin ambulansla okula getirilmesi sırasında öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Ambulanstan indirilen cenaze masanın üzerine konulduğu sırada Hatice Arslan, "Oğlum, arkadaşların seni bekliyor." diyerek gözyaşı döktü.

Kavgaya karışan Arslan'ın ev arkadaşı Olcaytuğ Ekici ise "Ben kendi ellerimle kaybettim kardeşimi. Yüreğimden bir parça verdim. En güzel kardeşim gitti. Kimse suçlu aramasın. Tek suçlu benim. Kardeşime sahip çıkamadım." şeklinde konuşurken baygınlık geçirdi.

PROTESTO ETTİLER

Arslan'ın cenazesi, yapılan duanın ardından ambulansa konuldu. Gözyaşları arasında İstanbul'a uğurlanan Arslan'ın cenazesinin, İstanbul Güngören'de toprağa verileceği öğrenildi.

Törenin ardından Arslan'ın arkadaşları, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada oturma eylemi yapan yaklaşık 150 üniversiteli, olayı ıslık ve alkışlarla protesto etti.

OLAY

İddialara göre olay, dün akşam saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi Alparslan Sokak'ta, Mahmut Arslan'ın, arkadaşlarıyla birlikte oturduğu Yuvam Apartmanı'nın önünde meydana geldi. Devrek Anadolu Teknik Lisesi'nde eğitim gören 8 öğrenci, ilçe merkezinde karşılaştıkları bir grup üniversiteli öğrenciye bilinmeyen bir nedenle küfür etti. Liseyi bitirmeden okulu bırakan Furkan K.'nın da aralarında bulunduğu liseliler ile üniversiteliler arasında çıkan tartışma çevredekilerin araya girmesiyle bitti.

Daha sonra üniversite öğrencilerini evlerine kadar takip eden liseli gruptan Furkan K., kapısını çaldığı Mahmut Arslan'dan dışarıya çıkmasını istedi. Furkan K., tartıştığı Mahmut Arslan'ı kalbinden bıçakladı. Koç ve yanındaki arkadaşları kaçarken, yere yığılan Mahmut Arslan, çevredekiler tarafından kaldırıldığı Devrek Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.