Engellilerin 1 günlük askerlik sevinci

Karabük'te Sakatlar Haftası kutlamaları nedeniyle 23 engelli 1 günlük askerlik yaparken, terör örgütü PKK ile girilen çatışmada bir gözünü kaybeden Gü

Karabük'te Sakatlar Haftası kutlamaları nedeniyle 23 engelli 1 günlük askerlik yaparken, terör örgütü PKK ile girilen çatışmada bir gözünü kaybeden Güneydoğu gazisine de Devlet Övünç Madalyası verildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Türkiye'de Sakatlar Haftası nedeniyle askerlik yapamayacak şekilde engelli olan vatandaşların 1 günlük temsili askerlik yapılması kararı gereğince Karabük ve ilçelerinde bulunan 23 engelli, 1 günlük askerliğin ardından tezkerelerini aldı.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Valiler Kararnamesi ile Çorum iline atanan Vali Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, askerler ve temsili askerlik yapanların aileleri de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra askerler tarafından getirilen engelliler, ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti. Daha sonra Vali Çakır, İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Başkaya engellilere teskerelerini verdi.

Bu arada teskerelerini alan ve 1 gün de olsa askerlik yapan engellilerin mutluluğu törene yansıdı. Bazı engellilerin ellerindeki belgeleri ailelerine salladıkları görüldü. Özürlüler adına konuşan Ali Salih Yücel, kendisinin ve arkadaşlarının mutluluğunu dile getirerek, kendilerine 1 günlük askerlik yapma imkânını veren yetkililere teşekkür etti.

Karabük İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır ise ülkeyi bölmeye kalkanların karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bulacaklarını belirterek, ülke savunmasında görev verilmesi halinde engellilerin de diğer silah arkadaşları gibi seve seve canlarını vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

GÜNEYDOĞU GAZİSİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Törenin sonunda 2 Mart 2006 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada sol gözünü kaybeden Uzman Çavuş Faruk Öztürk'e, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve beratını Vali Nurullah Çakır ve İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır verdi.

Tören asker aileleri ve 1 günlük askerlerin diğer askerlerle yemek yemesi ile son buldu.