Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği'ne üye oldu

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)'ne üye oldu. MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, EURADA üyeliğinin Türk

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)'ne üye oldu. MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, EURADA üyeliğinin Türkiye'ye yarar sağlayacağını söyledi.

Genel Sekreter Ayan, MARKA'nın, Avrupa genelinde 150 üyeye sahip örgütlenmiş bir kuruluş olan Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği'ne(EURADA) üye olduğunu ifade etti.

Ayan, 1991 yılında Belçika'nın Brüksel kentinde kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan EURADA'nın amacının Avrupa Komisyonu servisleri ile diyalog, üyeleri olan bölgesel kalkınma ajansları arasında iyi uygulamaların değişimi ve ulus ötesi işbirliği yoluyla bölgesel ekonomik kalkınmayı desteklemek olduğunu kaydetti.

Ayan, "Bölgesel kalkınma ajanslarını bünyesinde bulunduran EURADA'nın Çin, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde de güçlü uluslararası ekonomik kalkınma ağları mevcut. Üyeler bu bölgelerdeki faaliyetlere kolaylıkla erişebilmektedir. Biz de EURADA'ya üye olarak bu bölgelerde kolaylıklar elde edeceğiz." şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Ayan, Türkiye'den İzmir, Çukurova ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansları'nın da üye olduğu EURADA'nın, Türkiye'nin tanıtımı gibi konularda fayda getireceğini kaydetti.