Deniz Baykal'a Antalya'dan pankartlı destek

Antalya'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe başkanları Deniz Baykal'a destek vermek için ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamanın il binasına

Antalya'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe başkanları Deniz Baykal'a destek vermek için ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamanın il binasına asılan "Komplocular Deniz'de Boğulacak" yazılı posterin altında yapılması dikkat çekti.

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, 19 ilçe başkanı ile birlikte CHP binasının önünde açıklama yaptı. Deniz Baykal'a yönelik 'komployu' kınadıklarını ifade eden Ülken, yapılanlar karşısında tek vücut olduklarını söyledi. İstifa etmiş olmasına rağmen yüreklerinin Deniz Baykal'la birlikte olduğunu belirten Ülken, ona yapılan 'saldırının' CHP örgütü tarafından boşa çıkarılacağını savundu. Ülken açıklamasında şu ifadeye yer verdi:

"Bu menfur komplonun gündeme getirildiği saat itibariyle Antalya'da toplumun tüm kesimlerinde ciddi anlamda bir infial söz konusu olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi dışında farklı siyasi partilerden, kamu kurumları yöneticilerinden, sendikalar başta olmak üzere demokratik kitle örgütlerinden ve sade vatandaşlarımızdan parti örgütlerimize ardı arkası kesilmeyen telefon temasları olmuş ve tepki ziyaretleri gerçekleşmiştir. Bizim il örgütü olarak dikkatle değerlendirdiğimiz konu aslında budur. Bu durum genel başkanımızın toplumun tüm kesimlerine mal olmuş örnek bir lider olmasından kaynaklanmaktadır. Aslında genel başkanımız 'Ey halkım, bir sade vatandaş olarak bana bu yapılanları sizin vicdanınıza bırakıyorum' demiştir. Bu, onun onurlu bir insan olarak yaptığı en insani bir davranış biçimidir. Bugün ve bu saat itibariyle kendisi resmi olarak istifa etmişse de örgütümüzün yüreğinde hala genel başkanımızdır ve öyle kalacaktır. Bunun yeniden resmileştirilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü üzerine düşen görevi yerine getirecektir."

Açıklamasının ardından gazetecilerin soruları üzerine CHP Kurultay'ın daha önemli hala geldiğini ifade eden Ülken, orada Deniz Baykal'a olan sevgilerinin bir kez daha gözler önüne serileceğini söyledi. Ülken, CHP Antalya Gençlik Kolları'ndan bir grubun da yarın Ankara'ya hareket edeceğini dile getirdi.