Bürokratik işlemler bitti, Yunuseli Havaalanı açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın yeniden hava ulaşımına açılması yönündeki tüm onayların alındığını ve önümüzdek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın yeniden hava ulaşımına açılması yönündeki tüm onayların alındığını ve önümüzdeki günlerde fiziki çalışmalara başlanacağını söyledi. Başkan Altepe, programda olmamasına rağmen Bursaray Kestel hattında da 6 ay içinde inşaata başlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Toplantının açılışında son bir ay içinde yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın hava ulaşımına açılması yönündeki çalışmalarında artık sona gelindiğini söyledi. Geçen Salı günü Ankara'dan gelen heyetin havaalanında gerekli incelemeleri yaptığını dile getiren Başkan Altepe, "Heyet, pist, kule ve hizmet binalarının onarımı konusunda bizden istediklerini belirtti. Diğer konuları kendileri halledecekler. Bu konuda onay aşamaları bitti, artık icraat başlıyor. Biran önce özel uçakların buradan havalanmasını istiyoruz. Bu yıl içinde uçuşların başlamasını hedefliyoruz." dedi.

Bursaray Görükle ve Emek hattında devam eden çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Altepe, programda olmamasına rağmen Kestel hattıyla ilgili proje çalışmalarının da tamamlandığını açıkladı.

Kestel'in içine kadar girecek 7 duraklı 8 kilometre olarak projelendirilen hatla ilgili olarak finans çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Altepe, "Bir yıl içinde inşaat çalışmalarına başlamayı hedefliyorduk ancak çalışmalarımızı süratle tamamladık. Şimdi 6 içinde inşaata başlamak istiyoruz. Kestel hattının da yapılmasıyla birlikte Bursa baştan başa kesintisiz ve konforlu bir ulaşım sistemine kavuşacak." diye konuştu.

Ulaşım ve Hukuk Komisyonları'nın mevcut S plakalı araçların sayısındaki yetersizlikle ilgili raporunun görüşülmesi sırasında konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Altepe, yapılan ulaşım yatırımlarının temelinde toplu ulaşım alışkanlığının yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Yeni S plaka verilmeyeceğini ve ulaşımın kamunun elinde kalması gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, "İzmir'de ulaşımın yüzde 100'ü, Ankara'da yüzde 80'i, İstanbul'da da yüzde 60'a yakını belediyelerin elinde. Biz geldiğimizde Büyükşehir'in ulaşımdaki oranı yüzde 23'ler seviyesindeydi. Ulaşımı biz sağlayacağız. Bursaray'a trilyonluk yatırımlar yapıyoruz. Kestel'deki bir işçi Bursaray'la fabrikasının önüne kadar gidebilecek. İhtiyaç olduğunda fabrikalar da taşımacılık yapıyor. Araçlarımızın yaş ortalamasını düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdaki payını en az yüzde 60'lara çıkarmak istiyoruz." dedi.

Mecliste komisyonlardan gelen raporlar ile 25 önerge de görüşülerek karara bağlandı.