Bir günlük temsili askerlik yapan engelli genç: Gerekirse vatan için can vermeye hazırız

Genelkurmay Başkanlığı tarafından her yıl Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında, Bursa İl Jandarma Komutanlı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından her yıl Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda 85 engelli genç 1 günlük temsili askerlik yaptı. Askerlerin tezkere törenine katılan aileler ise duygulu anlar yaşadı. Engelli askerler adına konuşma yapan Vedat ay isimli engelli genç ise "Gerekirse vatan için can vermeye hazırız." dedi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda engelli gençler için bir günlüğüne temsili askerlik yapıldı. Törende, kendilerine verilen eğitimin ardından yemin eden engellilerin son derece heyecanlı oldukları görüldü. Törene Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Garnizon Komutanı ve Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Cici, askerler ve engellilerin yakınları katıldı. Ailelerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Engelli gençlerin yemin etmesi sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Yemin töreninin ardından bir günlük asker olan 85 engelli genç, tören geçişi yaptı. Bando eşliğinde yürüyen engelliler, sıcak havaya rağmen bir günlük askerliklerini başarıyla tamamladı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan engelli askerler, "Bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Askerler adına konuşan Vedat Ay isimli genç de "Gerekirse engelimize bakmayız vatanımız için can veririz." ifadelerini kullandı.