Bakan Ergün:Yatırım ortamını her şehrinde daha üst seviyelere taşımaya mecburuz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Anadolu'yu bir yatırım üssüne, bir yatırım merkezine dönüştürmek, sadece yerli değil uluslararası yatırımların

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Anadolu'yu bir yatırım üssüne, bir yatırım merkezine dönüştürmek, sadece yerli değil uluslararası yatırımların da Anadolu'ya akmasını sağlamak için, yatırım ortamını bu ülkenin her şehrinde daha üst seviyelere taşımaya mecburuz." dedi.

Ergün, yapılan her açılışın ülkeye önemli katkısı olduğunu söyledi.

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Adıyaman'a gelen Bakan Ergün önemli açıklamalarda bulundu. Ticaretin sağlıklı ortamda yapılması gerektiğini aktaran Bakan Ergün, "Ticareti sağlıklı ortamda yapmak lazım. Bugün burada Ticaret Borsasının açılışını yapıyoruz. Yapılan her açılış Ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağlıyor. Buradaki gelişmeler Ülke'nin tamamını ilgilendirmektedir. Adıyaman kazanırsa Türkiye kazanır. Hangi şehirde olursa olsun, yapılan her açılışın Ülke'ye önemli katkısı var. Hükümet olarak önemli projeleri hayatı geçirdik. Çözülemeyen birçok sorunu çözdük. Toplumun her kesimini ilgilendiren önemli adımlar attık. "dedi.

Ergün, "Anadolu'yu bir yatırım üssüne, bir yatırım merkezine dönüştürmek, sadece yerli değil uluslararası yatırımların da Anadolu'ya akmasını sağlamak için, yatırım ortamını bu ülkenin her şehrinde daha üst seviyelere taşımaya mecburuz. Bugün Doğu ve Güneydoğudaki illerimiz, daha iyi durumda olsalardı, Orta Anadolu'da, Karadeniz'de yer alan birçok şehrimiz daha fazla üretebilselerdi, Türkiye çok daha kalkınmış bir ülke olurdu. Hükümetimiz, bu konuya büyük bir önem veriyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize, tarihte hiç olmadığı dar bu dönemde yatırım ve hizmet götürülmüştür " diye konuştu.

Bakan Nihat Ergün, yeni teşvik paketleri açıklayacaklarını kaydederek, şöyle konuştu: "KOBİ'lerin eğitimi, yönetim kabiliyetlerinin arttırılması, AR-GE çalışmaları, patent, tasarım ve endüstriyel tasarım çalışmalarına destek sağlayacağız. Pazarlara ulaşma konusunda, fuarlara katılma desteği sağlayacağız. Sanal ortamda çalışma desteği ve nitelikli eleman çalışma desteği sağlayacağız. Bu sayede söz konusu işletmelerin finansman, nitelikli eleman, yeni pazara açılma, yönetim ve teknolojiye adapte olma gibi sıkıntılarına çare olunacak."

Bakan Ergün, Ticaret Borsası'nın açılışını yaptıktan sonra, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın temel atma törenine katıldı.