1 Günlük Engelli Askere Kına Gecesi

Kuyucak Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim görev ve 1 günlüğüne askerlik görevini yapacak olan engelliler için kına gecesi düzenlendi.

1 Günlük Engelli Askere Kına Gecesi
Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder, Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Mutlu, Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, Aydın İl Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Cenet, AK Parti Milletvekili Atilla Koç'un eşi Şadiye Koç, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk'ün eşi Fatma Ertürk, AK Partili eski Aydın Milletvekili Semiha Öğüş, Nazilli Sosyal Hizmetler Müdür V. İsmail Oktay, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli, AK Parti Nazilli, Kuyucak ve İsabeyli Kadın Kolları Başkanları ve yönetimleri, Daire amirleri, Kurum Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından Engelli Vatandaşların Temsili Askerlik Uygulamaları konusunda Türkiye genelinde yapılan çalışmalar kapsamında Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki 3 engelli genç, bir günlük askerlik görevini yapmak için gitmeden kına gecesi düzenlediler. Bir günlük temsili askerlik yapmanın heyecanları gözlerinden okunan Pamukörenli engelli gençler objektiflere asker selamı vererek poz verdi.
Konu hakkında açıklama yapan Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Karabacak, "Engelliler haftası dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı tarafından 'Engelli Vatandaşların Temsili Askerlik Uygulaması' çerçevesinde Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizden Süleyman Uğuz (20), Abidder Varlı (23) ve Mustafa Seviö(20) isimli 3 engelli gencimizi Kuyucak Jandarma Komutanlığının katkılarıyla bir gün süreyle temsilli kutsal askerlik görevlerini yerine getirmeleri için Aydın İl Jandarma Komutanlığına gönderiyoruz. Bizler eğitimciler olarak Rehabilitasyon Merkezindeki tüm engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilenmekteyiz. Engelliler haftasında engelli gençlerimizin kutsal vazifelerini yerine getirmeleri bizleri de mutlu ediyor" diye konuştu.
Aydın İl Sosyal Hizmetler Müdürümüz Bilal Cenet yaptığı konuşmasında; "6 yıl öncesine kadar bir elin parmaklarını geçmeyen Rehabilitasyon merkezlerimiz son 6 yılda 80'i buldu. Özellikle son 3 yılda Aydın'a 2 tane rehabilitasyon merkezi kazandırılması bizleri çok mutlu etti. Evde Bakım Ücreti almak isteyen Aydın genelinde 7 bin 500 vatandaş var. Bunların 7 binine biz bu maaşı veriyoruz. Sadece Aydın'da ayda 3-3,5 milyon TL bakım ücreti ödeniyor. Daha önceden biz bu ücretlerin çok altında ödemeler yaptığımız halde bunları dilenir pozisyonda bağış olarak topluyorduk. Şimdi ise Mevlana gibi devletten alıp, hizmete aktarıyoruz. Hükümetin çalışmaları ve maddi imkanların oluşması sayesinde Sosyal Hizmetlerin tanınması artık arttı. Hizmet vermek daha da kolaylaştı" dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de, "AK Parti iktidarıyla birlikte siyasal ve sosyal hayata yeni bir soluk, yani bir anlayış gelmiş; demokrasi adına atılan adımlarda engelli vatandaşlarımız da unutulmamış, TBMM'de ilk defa engelli bir milletvekili temsil hakkını elde etmiştir. Şu anda 81 ilimizin tümünde Özürlü Koordinasyon Merkezlerimiz ve ilçelerimizde de Özürlü Komisyonlarımız bulunmaktadır. Bu merkezler, engelli vatandaşlarımızın her türlü sorununda yanında olmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Unutulmamalıdır ki engelli bireylerin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, yakın çevrelerinin, toplumun kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bakıma muhtaç insanlarımızı devletimizin şefkatli eliyle bakılmaları yönünde Pamukörenimizde çalışma başlatıldı. Özürlü bireylerle yaşamak zorunda olan anneler, babalar veya evlatlar bu sıkıntıyı iyi biliyor. Ama bu merkezimde ailelerinin bakamayacakları olan engelli vatandaşlarımıza bakıyoruz" dedi.
AK Parti eski Aydın Milletvekili Semiha Öğüş ise; "Hepimiz özürlü olma adayıyız. Kimse engelli olarak doğmak istemez ama engelli oldum diye de yaşama küsmemiz gerekmez. Hükümetimizin son 3 yıl içerisinde Aydın'a 2 bakım ve rehabilitasyon merkezi açması konuya verdiği değeri gösteriyor. AK Parti hükümetinde hizmetler artarak devam edecektir. Şuanda hükümetimizin anayasa değişikliğinde yaptığı değişiklikler içinde Engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren madde de var. Pozitif ayrımcılık konusunda yapılan değişiklik ile özürlülerimize verilen değeri daha da arttırma amacındayız. Önümüzdeki günlerde olacak olan Referandum'da evet desteklerinizi bekliyoruz" dedi.
Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bahçesi'nde ikinci kez düzenlenen etkinlikte, şiirler okuyan engellilere, Pamukören İlköğretim Okulu ve Pamukören Lisesi öğrencileri skeçlerle ve folklor oyunlarıyla engellilere destek verdiler. Katılanlara dolu dolu 3 saat yaşatarak coşturdular. Programın sonunda 47 engellinin yapmış olduğu resimler ve el işleri sergilendi. Gecenin sonunda askere gidecek gençlerden Süleyman Uğuz'un el hareketleri ve bayrağı öpmesini tercüme eden öğretmenleri Uğuz'un, Vatanını çok sevdiğini ve vatan uğruna canını vermek istediğini söylediler. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 1 günlük askerlik yapmak için canını bile verebileceğini söylemesi tüm katılımcıların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.