Mentaşa Köyü Yeni Okul Binasına Kavuşuyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Menteş İlköğretim Okulu yeni binasının temel atma töreni yapıldı. 2012 yılına kadar bitirilmesi planlanan binayla Menteş köyünün modern bir okula kavuşacağı belirtildi.

Mentaşa Köyü Yeni Okul Binasına Kavuşuyor
Menteş İlköğretim Okulunun eski binasının yerine Hayırseverler İ.T.S İthalat İhracat Ltd. Şti. adına Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu tarafından, 300 öğrenci kapasiteli, 10 derslikli ilköğretim okulu yapılması ile ilgili 26.02.2009 tarihinde Valilik Makamında protokol yapılmıştı. Okulun en geç 2012 yılına kadar bitirilmesi planlanıyor. Temel atma töreni Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla yapıldı.
Temel atma töreni öncesinde konuşan Menteş köyü Muhtar İbrahim Evdaşı, katılanlara teşekkür ederek, "Biz bugün çok mutluyuz. İTS yetkililerine yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
"DAHA MODERN BİR OKULDA EĞİTİM GÖRMELERİ İSTEDİK"
Menteş Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu İlköğretim Okulu hayırseverleri adına konuşma yapan Kadıoğlu, "Şirketimiz Milas'ta 1999 yılında faaliyete geçmiş olup, o günden bu güne kadar pek çok resmi kurum ve kuruluşa yardımcı olmaya çalıştık. Şirketimize Milas'ta sizin de bir okulunuz olsun diye teklif geldiğinde ülkemizin geleceği için eğitim, önem ve değerini bildiğimizden hemen kabul ettik. Ve Sayın Valimizle okulun yapılması için protokol imzaladık. Menteş köyünde böyle bir okul yapmamızın sebebi ise 1960 yılında yapılan mevcut okul binasının çok eski olması sebebi ve öğrencilerimizin daha modern ve olanakları daha iyi bir okulda eğitim görmelerini istedik. Söz konusu ilköğretim okuluna milli eğitim bakanlığı tip projelerinden olan 10 derslik, okul öncesi dersliği, öğretmen odası, fen laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, 3 adet idari oda ve tuvaletlerden oluşan ilköğretim binası yapacağız. Söz konusu binamızı en geç 2012 eğitim öğretim yılına kadar tamamlayarak açılmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.
EN GEÇ 2012'DE BİTİRİLECEK
Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, okulları ilgili olarak şunları söyledi, "İlçemiz Menteş İlköğretim Okulu eski binasının yerine hayırseverler İTS İthalat İhracat Ltd. Şti adına Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu tarafından 300 öğrenci kapasiteli, 10 derslikli ilköğretim okulu yapılması ile ilgili 26.02.2009 tarihinde valilik makamında protokol yapıldı. Okul en geç 2012 yılında bitirilecek. Ozan ve Kadıoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bu örnek davranışın eğitim gönüllüsü, diğer hayırsever vatandaşlarımıza, özel kurum ve kuruluşların yetkililerine örnek olmasını diliyorum. Ayrıca ilimizde her alanda olduğu gibi, milli eğitim çalışmalarında ve tüm etkinliklerimizde bize her türlü destek ve yardım sağlayarak çalışma ve başarma azmimizi kamçılayan sayın valimize sayı ve şükranlarımı sunuyorum. Huzurlarınızla temeli atılacak olan okulumuzun milli eğitim camiamıza, Milas'a milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
"EN ÖNEMLİ SORUN EĞTİM"
Milas Kaymakamı M. Kaymakam Atçı, "Hepimiz biliyoruz ki ulus olarak üstesinden gelmemiz gereken en önemli sorunumuz eğitimdir. Devletimiz bu alanda birçok yatırımları bulunmasına rağmen yine hayırsever vatandaşlarımızla eğitime yüzde 100 destek projesi kapsamında çok önemli katkıları olmaktadır. Milas'ta da bu konuda güzel gelişmeler var. Bunların örneğini de bugün burada görerek yaşıyoruz. Hayırseverlerin katkılarıyla köyümüzde güzel bir okul yaptırılacak." şeklinde konuştu.
"MUĞLA'DA HER YIL 250 DERSLİK YAPILMASI GEREKİR"
AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, "İnsanlarımızın hayırseverliğini bir kez daha burada görüyoruz. Ülkemizin nüfusu hızlı bir şekilde her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda ülkemizde her yıl 21 bin derslik yapılması gerekiyor. Muğla'da da her yıl en az 250 civarında derslik yapılması gerekir. Hatta bu yoğun nüfus artışı olan bölgelerde 45 â€" 50 okul yapılması gerekiyor. Böyle olunca sadece devlet, milli eğitim bakanlığı bütçesi ile okullar oluşturmak bazen mümkün olmuyor. Cehalet savaşmamız gereken en önemli düşmanlardan birisi. Hayırseverlerimiz hazırlanan proje kapsamında eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla hem devlete karşı olan sorumluluklarını yerine getirmiş oluyorlar hem de eğitime katkıda bulunmuş oluyorlar." dedi.
"MİLAS HAYIRSEVERLER YÖNÜNDEN İSTEDİĞİ İLGİYİ BULAMIYOR"
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapılacak okulla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı, "Milas büyüme alanında hızla ilerliyor. Her noktada Milas'a kaynak aktarmaya çalışıyoruz. Fakat Milas hayırseverler yönünden istediği ilgiyi bulamıyor. Biraz önce vekilimizin Bodrum'da 29 civarında hayırseverin okul yaptırdığını belirtti. Milas'ta ise bu rakam 3-5 tane. Bu doğrusu Milas'a yakışmıyor. Madem bu ülkenin topraklarında yaşıyoruz, bu topraklarda çalışıyor, para kazanıp ekmeğini yiyiyoruz, bu bölgenin insanları ile kazandığımız ekmeği paylaşmalıyız. Paylaştıkça kazançlarımız daha bereketli olur. Bu anlamda hayırseverlerimize teşekkür ediyor, bu bölgede kazandıklarını bul bölgenin insanları ile paylaşıyorlar. 2012 yılına kadar sürecek olan bir protokol anlaşmamız var. Fakat daha kısa sürede yetiştirileceğine inanıyorum"
Konuşmaların ardından butona basılarak temel atma törenini gerçekleştirildi.