Kuyular Belediyesi Yol Asfaltlama Ve Yama Çalışmalarına Başladı

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Kuyular Belediyesi yollarda kış aylarında şiddetli yağmur ve kar yağışlarından meydana gelen çukurları yama ile kapatıyor.

Beldenin tek asfaltlı karayolu olan 10 kilometre yolun asfaltlanması için 4 kilometrelik olan bölümünün ihalesinin yapıldığı, çalışmaların önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi. Kalan 6 kilometrelik yolu ise Kuyular Belediyesi kendi imkanları ile yamalamaya başladı. Açılan çukurların yamalama çalışmalarına personelleriyle birlikte kürek sallayarak başlayan Kuyular Belediye Başkanı Seyid Narin, "Anayolun ihtiyaca cevap verebilmek için bu yaz sezonunda 10 kilometrelik yolun 4 kilometresini
asfaltlayacağız. İhalesi yapıldı, çalışmalar önümüzdeki günlerde başlanacak. Ancak geriye kalan 6 kilometrelik alanda oluşan kırılmaların ve açılan çukurların doldurulması ve yamalama tamiratları için ise belediyenin kendi imkanları doğrultusunda belediyenin iş makineleri ile oluşturulan yol asfaltlama, asfalt yama ve tamirat ekipleri yoğun tempo ile çalışiyor. Amacımız kısa sürede hızlı, etkin ve kaliteli hizmeti vatandaşımıza sunmak ve onların memnuniyetini sağlamaktır" dedi.
Yolun asfaltlanma çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşların yılın her mevsiminde tüm hizmetlerden rahatça yararlanabilmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Narin, "Kuyular Belediyesi olarak belde genelindeki her mahalleye ve her mahallede yaşayan halkımızın sorunlarına çözüm üretmek bizim öncelikli görevimizdir. Beldede yaşayan vatandaşlarımızın yıllardır çözülemeyen sorunlarını çözmek bu sorunların en başında da altyapı kanalizasyon, içme suyu şebekesinin tamamlanması, beldenin cadde ve
sokaklarının betonlama çalışmalarıdır. Altyapı kanalizasyonun 2. etap çalışmalarına başlandı, bu çalışmaları önümüzdeki aylarda tamamlanacağız. Sokaklarında tamamen beton yapacağız ve anayol asfaltlanma çalışmalarının da tamamlanması çözüm üretmedeki tecrübemiz, bilgi ve deneyimimiz ile belde geneline yapılacak en güzel hizmeti sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.