Bugünün gazete manşetlerinde yine Baykal vardı

Yurttaki çıkan gazeteler bugünkü manşetlerinde ağırlıklı olarak, önceki gün CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'ın geri döneceği ihtimaline ilişkin haberlere yer verdi. İşte bugünkü gazete manşetleri;

BİRGÜN

TERTİP VE SALDIRILARDAN OLUMLU DEĞİŞİM ÇIKMAZ

Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifasıyla CHP’de başlayan değişim tartışmalarını sol/sosyalist yazarlar BirGün’e değerlendirdi.

BUGÜN

KOLTUĞU DA GÖTÜRDÜ

Türkiye’nin en eski partisi lider bulmakta zorlanıyor. İstifa eden Baykal’ın geri dönebileceğini ima etmesi ve parti içindeki delege gücü yüzünden hiçbir aday ortaya çıkamıyor.

CUMHURİYET

GÜLEN TARTIŞMASI

Deniz Baykal’ın sözleri parti içinde ve tabanında yankı buldu.


GÜNEŞ

KURUMSAL İMALAT

CHP’nin yaptırdığı teknik analize göre, görüntüler ancak belli kurumların elinde bulunan düzenekle elde edilmiş.

HABERTÜRK

PARTİNİN SAHİPSİZ KALMASINI İSTEMEM

Baykal Habertürk’e konuştu ve CHP’deki “Geri dön” çağrısına sonuna kadar direneceğini açıkladı.


HÜRRİYET

YENİ BAŞLANGICA İHTİYAÇ VAR

Hürriyet’e konuşan Baykal, kurultayda aday olmayacağını söyledi. “Ben bir karar aldım. Bu karar doğrultusunda partinin yeni bir başlangıca ihtiyacı var” dedi.


MİLLİYET

GENÇ VE DİNAMİK BİR KADRO GELSİN

Baykal CHP’nin geleceği için yeni bir kadronun yönetimi üstlenmesini desteklenmesini söyledi.

POSTA

MEYDANLARA ÇIKACAK

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile yatak odasında çekilmiş özel görüntüleri internette yayılan Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Şok etkisi yaratan istifa sonrası Posta’ya “Halk isterse dönerim” diyen Baykal dün de şu mesajı verdi; “Kimse köşeye çekiliyorum diye sevinmesin. Meydanlara çıkacağım.”

RADİKAL

SAVCIYA KASET SORULARI

Görüntüler teknik gözle analiz edildi mi? Çekimin nerede yapıldığına bir tespit yapıldı mı? Görüntüdeki mekân ev mi yoksa misafirhane gibi bir yer mi? Görüntüleri internete ilk veren kim?

REFERANS


TÜRK EKONOMİSİ KRİZLERE KARŞI SİGORTALANIYOR

Türkiye İMF2den daha etkili bir çapaya kavuşuyor. Bakan Babacan mali kurala ilişkin dair yasanın Meclis tatile girmeden çıkarılacağını açıkladı. Bütçe açığı için yüzde 1, büyüme içinde yüzde 5 hedefi konuldu.

SABAH

ORAN’DAKİ GİZLİ EVİN SIRLARI

Baykal’ın özel görüntülerini yaptığı evin yakın bir arkadaşına ait olduğu ve kapı şifresini sadece birkaç kişinin bildiği öne sürüldü.

SÖZCÜ


REFERANDUM SÜRECİNDE YENİ KASETLER ORATAYA ÇIKACAK

Danıştay Tetkik Hakimliği görevini de sürdüren Sayın Baykal’ın kaset olayını değerlendirirken şöyle konuştu:

STAR

HERKES “GERİ DÖNER” DİYOR

Baykal’ın istifasının ardından CHP’den yapılan açıklamalar “Baykal’ın geri döneceği” şeklinde yorumlandı. Liderlik iddiası olanlar ise Baykal’ı ‘ağabeylik’ rolüne davet etti.

TAKVİM

DÖNMEYECEK

Deniz Baykal açlık greviyle desteklenen ‘Dön’ çağrısına kapıyı kapattı. Parti kurmaylarına “İstifamı fırsata çevirin” talimatı verdi.



TERCÜMAN

BAYKAL DAHA GÜÇLÜ DÖNECEK

81 İl teşkilatı ve parti yönetimi Baykal’a büyük bir destek vererek yeniden genel başkan seçmek için kolları sıvadı. Vatandaş da Baykal’ın güçlenerek döneceği görüşünde.

TÜRKİYE

YABANCI BASINA GÖRE HAİN İÇERİDE

Ana Muhalefet liderinin şok istifasını yorumlayan dış basın, “Eski destekçileri, skandal görüntüleri kullanıp Deniz Baykal’ı sırtından vurdu” dedi.

VAKİT

CHP KAYNIYOR
Yatak odası görüntüleri ortaya çıkmasından 4 gün sonra istifa eden Deniz Baykal’ı geri döndürmek için, varlıklarını Baykal’a borçlu olanlar imza kampanyaları açarken, parti içinden ise “Geri dönmesin” sesleri yükselmeye başladı. “Kaset yalansa dönsün, doğruysa dönmesin” diyenler ağarlıkta.

VATAN

‘OMUZLARDA GERİ GETİRECEĞİZ’

CHP teşkilatı 22-23 Mayıs’taki Kurultay’da Baykal’ı bin imza ile yeniden genel başkanlığa aday göstermeye ve salona omuzlarda getirmeye hazırlanıyor.

YENİ ASYA


TSK HESAP VERSİN

Genel kurmay eleştirilere “İhanet” suçlamasıyla karşılık vereceğine şeffaf olsun ve hesap versin.

YENİ ŞAFAK

HÜLLE KOKAN HAREKETLER

Baykal’ın istifasının ardından CHP’de organize bir ‘Geri dön’ kampanyası açıldı. İl başkanları imza topladı. Önder Sav “Baykal’a CHP örgütü sahip çıkıyor” dedi. Açlık grevleri yapıldı. Geride sadece “Baykal koltuktan sadece 10 gün mü uzak kalacak” sorusu kaldı.

ZAMAN

FİTNE HABERE FETHULLAH GÜLEN VE CHP’DEN YALANLAMA

Bazı gazeteler mesajları çarpıttı. CHP Genel Merkezi Fethullah Gülen’in Baykal’a gönderdiği mesajla ilgili haberlerde ‘Söylenmemiş sözlerin söylenmiş gibi kullanıldığı’nı açıkladı; “Bizim çocuklara sordum. Bizimle ilgili yok. İktidara baksınlar beyanında bulunulmamıştır.”


AKŞAM

HAYIRLI OLSUN

Ve TÜSİAD ile MÜSİAD kuruluşundan beri ilk kez aynı masada oturuyor…
İş dünyasında birbirine alternatif gibi gösterilen ‘patron kulübü’nün başkanları İstanbul’da buluşacak.

DÜNYA

YÜZDE 1 AÇIK YÜZDE 5 BÜYÜME

Mali kurala göre genel yönetim bütçe açığı GSYH’nin yüzde 1’ini geçmeyecek. Eşik büyüme hızı ise yüzde 5 olacak. Mali kuralda denetleyici kurum Danıştay olacak. EEK’da son şekli verilen yasa Haziran sonuna kadar Meclis’ten geçecek.

MİLLİ GAZETE

NEREDE KALDI ‘ONE MİNUTE’

Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İsrail’in OECD üyeliğine karşı çıkmayan AK Parti Hükümeti’ni sert bir dille eleştirdi. Kurtulmu, üyeliğin kabul edilmesini büyük bir tutarsızlık ve çelişki olarak niteledi.

TARAF

DAĞLICA KOMUTANININ BUBİ CİNAYETİ

2007’de Dağlıca’da PKK mayınıyla şehit düştüğü açıklanan üsteğmenin tabur komutanı Onur Dirik’in emriyle elle mayın imha ederken öldüğü ortaya çıktı.