Ameliyatsız Lazer İle Varis Tedavisi Anlatılacak

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde halka açık konferanslar kapsamında Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde halka açık konferanslar kapsamında Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Önder Demirbaş tarafından, 15 Mayıs 2010 Cumartesi günü "Endovenöz Lazer (EVLT) (Ameliyatsız) İle Varis Tedavisi" konusu anlatılacak.
Dr. Demirbaş, varisin bir toplardamar hastalığı olduğunu belirterek, "Kesin çözüm olmamakla birlikte ilaç tedavisi ve varis çorabı yıllardır kullanılan tedavi yöntemi olmuştur" dedi.
Bir diğer yöntemin ise cerrahi tedavi olduğunu kaydeden Dr. Demirbaş, "Ancak cerrahi yöntemde hastalık yıllar içinde tedavi edilebilmektedir. Son 6 - 7 yıldır girişimsel yöntemlerle ameliyata gerek kalmadan, varislerin tipine göre endovenöz lazer, skleroterapi ve köpük skleroterapisinin tek, ikili veya üçlü kombinasyonu uygulanarak hastaları varisten kurtarıyoruz" diye konuştu.
Varis nedir, riskleri nelerdir, nasıl oluşur, kimlerde daha çok görülür, tiplerine göre tedavi seçeneklerinin anlatılacağı konferans Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde 15 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak.
Konferansa dileyen herkes davetiyesiz katılabilecek.