Twitter’ın açığını farkeden Türk'e ünlüler hayran

Bir Türk'ün Twitter’da yakaladığı bir açıktan faydalanarak ünlüleri takip eden hayran listelerini silmesi ünlüler dünyasında kaosa yol açtı.

Bir Türk'ün Twitter’da yakaladığı bir açıktan faydalanarak ünlüleri takip eden hayran listelerini silmesi ünlüler dünyasında kaosa yol açtı. Dünyanın dört bir yanındaki ünlü yıldızlar hayranlarından mesaj alamaz hale geldiklerini görünce çılgına döndüler.

Ancak Twitter bu durumdan sorumlu olan virüsü iki saat içinde bularak devre dışı bıraktı.

Karartmanın kalkmasına ilk tepki veren ünlü “Oh be!” sözleriyle Amerikalı aktör Ashton Kutcher oldu.

Daha fazla büyümeden önlenen bu krizi değerlendiren ünlü blogcu Perez Hilton ise, “Hepimiz bugünü, Twitter’ın patladığı günü hatırlayacağız!” diye yazdı.

Twitter dün Türkiye saatiyle akşam 7’de hack'lendi ve milyonlarca kullanıcı sitenin sorumlularını durumdan haberdar etti.

Kullanıcıların takipçleri ortadan kaybolduğu gibi ve kendileri de kimseyi takip edemez oldular.

Siteye mesaj postalayabiliyorlardı ama mesajı başkalarının görüp görmediğinden emin olamıyorlardı.  

Ünlüler arasında ilk feryat sadık bir Twitter kullanıcısı olan Ashton Kutcher’dan geldi: “Twittter bir Türk korsan tarafından hack'lendi. Haha. Benim 0 takipçim var” diye yazdı Kutcher.

Eşi Demi Moore ise, “Vay canına! Türk korsan Twitter’a gerçekten iyi numara çekti” diye yazdı.

Twitter’ın patronları sitede temizlik yaptıkları sırada bir açık verildiğini duyurdu.

Bu arada bir Türk bilgisayar uzmanı Twitter’ın açığını yakaladığını ve istediği kişinin kendini takip etmesini sağlayabileceğine dair bir mesaj yayınladı.

Dehşete düşen Kim Kardashian: “Birisi benim hesabımı hack'ledi ve bana direkt mesaj gönderdi! Peşime 200 yeni isim taktı! Ughhhh” diye mesaj geçti.

Twitter sorunu bulup çözdü ama ünlüler arasındaki panik bir süre daha devam etti.

P. Diddy, “Ben sihirli güçlerimi kullanarak bu sorunu çözeceğim! @iamdiddy’den asla korkmayın! İŞTE ŞİMDİ SİZİ KURTARMAYA GELİYORUM!” mesajını geçti.

Türkiye saatiyle 21.00 civarında Twitter hesapları normale döndü. 2007 yılında açılan sitenin 100 milyon kullanıcısı bulunuyor.


CNN Türk