Şehitkamil Belediyesi, 'Yeşil Okul' Projesini Başlattı

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Yeşil Okul" projesini başlattı.

Şehitkamil Belediyesi, 'Yeşil Okul' Projesini Başlattı
Abdullah Kepkep İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Özlem Müftüoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, Abdullah Kepkep İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yeşil Okul projesiyle atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında öğretmen, öğrenci ve velileri bilinçlendirerek, okullar vasıtasıyla katı atıkların toplanmasını amaçladıklarını belirtti. Ambalaj atıkları, organik ve elektronik atıklar ile kullanılmış pillerin, okullara yerleştirilecek 4 farklı kutuda toplanacağını kaydeden Fadıloğlu, "Toplanan organik atıklar kompost makinelerinde işlenerek kompost toprağı elde edilecek ve bu toprak okul bahçelerinin düzenlenmesinde kullanılacak. Ayrıca en fazla atık toplayan okullar, proje bitiminde Akıllı Tahta ile ödüllendirilecek" dedi.
Başkan Fadıloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dünya baş döndürücü bir hızla değişiyor. İnsanlık bilim ve teknolojide akıl almaz adımlar atıyor. Dün hayatımızda yer olmayan bir araç, bugün vazgeçilmez hale geliyor. Ancak ne yazık ki tüm bunların insanlığa ve yaşadığımız dünyaya bir maliyeti var. Ve bu maliyet her geçen gün hızla büyüyor. İnsanlığın ileriye doğru gidişini durdurmak elbette mümkün değil. Ama bunu yaparken çevreye daha duyarlı olabilmek, kirlenmeye dur diyebilmek mümkün. Bunun için de 7'den 70'e toplumun tüm fertlerinin çevre bilincine kavuşması gerekiyor. Önemsemediğimiz ve bir kenara fırlatıp attığımız küçük bir çöp parçası bile nefes aldığımız şu güzel dünyayı ve çevreyi yok ediyor."
Fadıloğlu, bir süre önce başlattıkları Bi Dünya Yeşil projesinin 11'i ilköğretim okulu, 9'u ortaöğretim olmak üzere tam 20 okulda uygulandığına dikkat çekerek, "Sağ olsunlar eğitim dünyamızın fedakar mensupları bizim yükümüzü paylaştılar. Okullarda öğrencilerimize çevre bilincinin kazandırılması için başlattığımız bu girişime büyük katkı sağladılar. Kendilerine huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.
Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar da, yaptığı konuşmada projenin önemine dikkat çekerek, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Tören, öğrenciler ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.