Salih Memecan: İyi karikatürist olmak için çok çizmek, komik, bilgili ve kültürlü olmak gerek

Medya Derneği Başkanı ve karikatürist Salih Memecan, iyi bir karikatürist olmak için çok çizmek, komik, bilgili ve kültürle olmak gerektiğini söyledi.

Medya Derneği Başkanı ve karikatürist Salih Memecan, iyi bir karikatürist olmak için çok çizmek, komik, bilgili ve kültürle olmak gerektiğini söyledi.

Memecan, Trabzon 2011 Gençlik Derneği'nin Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlediği söyleşide gençlerle bir araya geldi. Her insanın çizme kabiliyeti ile doğduğunu belirten Memecan, bazılarının bunu geliştirdiğini bazılarının ise mecbur kalmadığı için çizmediğini ifade etti.

Kendisinin kekeme olduğu için iyi bir çizer olduğunu mizahi bir dille anlatan Memecan, "Konuşamıyorum diye karikatürist oldum, şimdi gelmiş burada konuşma yapıyorum." dedi.

Çizer olmak için illa kabiliyet gerekmediğini, ancak çok çizmek gerektiğini vurgulayan Memecan, şöyle devam etti: "Çizmek ama çok çizmek gerekiyor. Komik olmak, aramak ve düşünmek gerekiyor. Bilgili ve kültürlü olmak gerekiyor."

Gazete, televizyon ve dergi vasıtasıyla her gün milyonlarca insana ulaştığına değinen Memecan, sanatını icra ederken ideolojik düşünmediğini, toplumun değerlerine dikkat ettiğini dile getirdi. Memecan, belli bir çizgisi olduğunu ve hep bu doğrultuda çizimlerine devam ettiğini ifade etti.

Konuşmasının ardından gençlerin sorularını cevaplayan Memecan, Türkiye'nin karikatürde dünyadaki durumuna ilişkin soruya, "Resimde, müzikte, filmde neredeysek karikatürde de oradayız. Ama iyi gelişmeler var. Türk karikatüristlerin dünyaya açılması gerekiyor. Bunun için de dünyayı takip etmeleri ve oralarda çizmeleri gerekiyor." diye cevapladı.