Lojistik Sektörü Şirketi Fillo Yüzde 20 Büyüdü

Lojistik sektörü şirketi Fillo, "500

Lojistik sektörü şirketi Fillo, "500. Gün Değerlendirme Toplantısı"nda sektörde ışık hızıyla yol alırken, krizi nasıl fırsata çevirdiğini, hizmet verdiği dev marka ve rakiplerin iş yapış biçimlerini nasıl etkilediğini anlattı. Fillo Genel Müdürü Serkan Akbudak, "Uyguladığımız esnek modelle sektörde ezberi bozduk" dedi.
Fillo, 'Tek Elden Bütüncül Hizmet' adını verdikleri iş yapış modeliyle sağladığı başarıyı, izlediği stratejiyi ve küresel krizi nasıl avantaja dönüştürdüğünü "500. Gün Değerlendirme Toplantısı"nda açıkladı.
Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras'ın da katıldığı '500.Gün Değerlendirme Toplantısı'na ev sahipliği yapan Fillo Genel Müdürü Serkan Akbudak, konuşmasında "2009'a damgasını vuran 'Tek Elden Bütüncül Hizmet' adlı modelimizle 500 gün içinde lojistik sektörünün çehresini değiştirdik, alışagelmişin dışına çıkarak sektörde ezberi bozduk. Küresel kriz lojistik sektöründe yüzde 20'lere varan oranlarda daralmaya neden olurken, Fillo olarak yüzde 20 büyüdük, kârımızı yüzde 1.000 artırdık. 2010'da
ciroda yüzde 35 ve kârlılıkta yüzde 55 büyümeyi önümüze hedef olarak koyduk" dedi.
Akbudak, Aras Holding'in küresel kriz çanlarının çaldığı dönemde farklı disiplinleri bir araya getiren bir oluşuma imza atarak Aras Holding bünyesinde toplu dağıtım odaklı Aras Kurye, depo ve büyük tonajlı mal taşımacılığına odaklı Aras Lojistik ve Fillo Kargo'nun yönetimsel olarak tek çatı altında Fillo adıyla hizmet vermeye başladığını, 500 günlük faaliyeti süresince ise sektörde ışık hızıyla kendine bir yol açtığını söyledi.

"FİLLO'NUN TAŞIDIĞI YÜK YÜZDE 57 ARTTI"
500 günlük bir yolculuğun sonunda somut geri dönüşler aldıklarını belirten Akbudak, 'Tek Elden Bütüncül Hizmet' modeli sayesinde elde edilen başarıyı rakamlarla şöyle ifade etti: "500 günde operasyonel olarak büyük bir oranda büyüme gerçekleştirdik. Lojistik pazarı 2009'da yüzde 20 küçülürken bizim taşıdığımız yük; 2008 yılı boyunca 275 milyon ds-kg iken 2009'da yüzde 57 artarak 432 milyon ds-kg'a ulaştı. Bu hacmi taşırken araç sayımız yüzde 40 artarak 890'dan 1.248'e çıktı. 20.000 m2 crossdock'ların
tamamı 2009 yılında açılarak, ortalama 300 kişiye iş imkanı sağlandı. Depolarımızın dolulukları 2008'de yüzde 50'lerde iken 2009'da yüzde 90 doluluklara ulaştı. Tek yön araç tedarik hizmetimiz 2008'lerde haftalık beş araç iken bugün günlük 100 araç tedarik edebilir düzeye ulaştı. Teslimat nokta adedimiz 2008'de günlük 42.000 adet iken bugün 53.000 adetlere yükseldi. Bunun karşılığında teslimattaki hızımız yüzde 7 arttı."
Fillo'nun 2010'un ilk dört ayında da büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Akbudak, 2010'un ilk dört ayındaki hacmin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43, araç sayısının yüzde 17, günlük teslimat nokta sayısının ise yüzde 22 oranında artmaya devam ettiğini açıkladı.

"FİLLO DEV MARKALARA MALİYET AVANTAJI SAĞLADI"
Akbudak, "Türkiye için bir ilk olan bu model sayesinde oluşan sinerjiyle müşteri maliyetlerini azaltırken kriz ortamında yeni müşteriler kazandık. Bugün aralarında dev markaların da bulunduğu 11 bine yakın sözleşmeli müşterimiz bulunuyor" dedi.
Fillo, yeni çehresiyle faaliyete geçtiği 500 günden beri aralarında Abbott, Bambi, BP, Casper, Cem Bialetti, Desa Deri, Evyap, Flo Ayakkabı, Johnson Diversey, İnci Deri, İpragaz, Kale Hırdavat, Koçnet, Koton, LC Waikiki, Malatya Pazarı, Praktiker, PO, Siemens, Shell ve Şölen Çikolata'nın da bulunduğu 100'e yakın kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Fillo bugün, 27 Transfer Merkezi, 16 Crossdock alanı, 200 irtibat noktası, 50 müşteriye özel uydu şubesi, 70 toplu dağıtım birimi ve 3 Nakliye Bürosu ve 2.000
kişiden oluşan personeli ile günlük 50 bini aşkın noktaya teslimat yapıyor.
Sektöre sunduğu inovatif model sayesinde AVM ve Zincir Mağazaların tercihi haline gelen Fillo, sunduğu şirkete özel çözümler, esnek, hızlı ve kaliteli hizmetiyle tekstil, ayakkabı, deri, elektronik, hızlı tüketim, matbaa ve mutfak alet ve ekipmanları sektörlerinin de çözüm ortağı oldu.
Kriz döneminde müşterileri için adeta bir terzi gibi çalıştıklarını vurgulayan Akbudak, "Uyguladığımız esnek model bizi başarıya taşıdığı gibi sektörün de çıtasını yükseltti. Ancak başarımızın en büyük destekçisi, üç şirketin birleşme sürecinde çalışanların takım ruhunu bozmadan, tek kurum kültürü altında içselleşmesini sağlamak oldu. Amacımız kadro avantajı yaratmak, tecrübeleri birleştirmek, ölçek ekonomisi oluşturmak ve pazarda alternatifli çözümler üreterek yeni pazarlar oluşturabilmekti. Şimdi
geriye dönüp baktığımızda her başlıkta arzuladığımız düzeye ulaştığımızı görüyoruz" diye konuştu.
Akbudak, hedeflerinin lojistik sektörünün lider markası olmak olduğunu söyledi.
(YC-YC-E)