Güvenç Kurtar, Altay'ı Süper Lig'e çıkarırsa 300 bin lira alacak

Altay'ın İstanbul'da oynayacağı play–off maçları öncesi anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Güvenç Kurtar, üç karşılaşma sonunda Siyah-Beyazlı ekibi Süp

Altay'ın İstanbul'da oynayacağı play–off maçları öncesi anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Güvenç Kurtar, üç karşılaşma sonunda Siyah-Beyazlı ekibi Süper Lig'e çıkardığı takdirde 300 bin lira alacak. Tecrübeli teknik adam, takımı Süper Lig'e taşıyamaması durumunda ise tek kuruş talep etmeyecek.

Bank Asya 1. Lig 2009–2010 sezonunu 4. sırada tamamlayan Altay, 17, 20 ve 23 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak play–off maçlarında mücadele edecek. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak karşılaşmalara, Altay'ın yanısıra Adanaspor, Karşıyaka ve Konyaspor katılacak. Her takımın birbiriyle birer defa oynayacağı organizasyon sonunda en çok puan toplayan, Kardemir Karabükspor ve Bucaspor'un ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü ekip olacak.

Sezona Teknik Direktör Fuat Yaman ile başlayan Altay'da, 21. haftadaki Karşıyaka maçının ardından onun istifa etmesiyle göreve Zafer Bilgetay getirildi. Sezonu bu deneyimli teknik adamla tamamlayan Altay, bir süredir görüştüğü Kurtar'la dün (10 Mayıs) üç maçlığına anlaştı. Kurtar, İstanbul'da 17 Mayıs'ta başlayacak Yükselme Grubu maçlarında takımın başında olacak.