Gediz Çalışanlar Derneği Törenle Hizmete Girdi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, çalışan insanların daha iyi hizmet kalitesi yakalaması amacıyla kurulan Gediz Çalışanlar Derneği (GEÇAD) törenle hizmete girdi.

Kızılay İş Hanı ikinci katında Başkan Fuat Erdoğmuş tarafından açılan GEÇAD Derneği'nin açılış törenine iş, sanat, ticaret, spor ve eğitim çevrelerinden yaklaşık 200 kişi katıldı.
Açılıştan önce bir konuşma yapan Gediz Çalışanlar Derneği Başkanı Fuat Erdoğmuş, tüm çalışanların daha iyi hizmet kalitesini yakalaması amacıyla kurulan derneğin, üye olan olmayan herkesin kendi meslek alanlarında gelişmelerini sağlayarak toplum içinde söz sahibi olmalarını sağlamayı hedeflediğini söyledi. Derneğin kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek, çalışanların moral değerlerini yükseltmek, çalışanların haklarını savunmak, gençleri ve çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak, eğitim, öğretim ve spor faaliyetleriyle çevresine duyarlı ekolojik dengeyi koruyan nesiller yetiştirmek, çevre bilincinin tüm toplum üzerinde gelişmesinde etkili olmak gibi büyük sorumluluklar üstlendiğini kaydeden GEÇAD Derneği Başkanı Fuat Erdoğmuş, "Dernek faaliyetlerini geliştirmek için en yakın zamanda bir kültür merkezi veya okuma salonu açarak Gediz ve Ülkemize katkı sağlayan faydalı insanlar yetiştirmeye çalışacağız" dedi.
Açılışa katılan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'da derneğin faaliyet göstereceği alanlarda çevre çalışmaları ile ilgili olarak kendisinin de katkıları olabileceğini belirtti.
GEÇAD Derneği Başkanı Fuat Erdoğmuş ve Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, konuşmaların ardından birlikte kurdele keserek derneğin açılışını yaptılar. Törene katılan misafirlere kek ve meyve suyu ikram edildi.
Daha sonra Salur Mahallesi Kültür Salonuna geçilerek, '"Çevrede Sorun Nerede" konulu seminer düzenlendi.
Ekoloji dergisi editörlerinden Prof. Dr. Zafer Ayvaz tarafından verilen seminerde, çevre kirliliği, başlıca sebepleri ve çarelerinden bahsedildi.
Ekoloji Dergisi Editörü Prof. Dr. Zafer Ayvaz, çevre ile ilgili olarak ilk akla gelen şeyin çevre kirliliği olduğunu ve bu kirliliği büyük çapta etkileyen sanayi kuruluşlarının havaya yaydıkları gazlarla asit yağmurlarının yağmasına neden olduklarını söyledi. Gaz, asit yağmurları ile ormanların yavaş yavaş ölmeye başladığını, otomobillerin çıkardığı egzoz gazları ile atmosferde zehirli gaz tabakaları oluştuğunu, bu oluşumun da ozon tabakasının delinmesine neden olduğunu ifade eden Ekoloji Dergisi Editörü Prof. Dr. Zafer Ayvaz, "Açılan delik güneşten gelen zararlı ışınların daha fazla gelmesine neden oluyor. Bunları yapan bizleriz ama maalesef bundan etkilenen gene bizleriz. Ekosistem diye adlandırılan bu düzenin bozulması halinde Dünyanın yaşam şartları daha sağlıksız bir ortam haline gelecek" dedi. Enerji darboğazındaki dünya üzerinde fosil yakıtların çevreye verdiği zararlarının yanı sıra enerji kaynaklarının sınırlı olmasından da bahseden Ekoloji Dergisi Editörü Prof. Dr. Zafer Ayvaz, artık dünya ülkelerinin her gün yeni enerji kaynakları aradığını, fosil yakıtlara alternatif olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının arayışı içinde olduklarını ve bunlarında rüzgar enerjisi, güneş enerjisi gibi çevreye zarar vermeyen ekonomik olarak cazip enerjiler olduğunu, uzay çalışmaları esnasında astronotların hidrojen enerjisi kullandıklarını ve ayrıca kullanılan suyu bile geri kazanmayı başardıklarını belirtti.
Programın sonundan Çavdarhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakırdemir tarafından Prof. Dr. Ayvaz'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti ve Kütahya çinisi tabak hediye etti.