Ereğli CHP'li Belediye Başkanı Posbıyık: Partimizin kurultaydan iktidara taşıyacak dinamik bir yönetimle çıkacağına inancımız tam

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Partimizin, iki hafta sonra yapılacak olan kurultayımızdan, partimizi iktidara taşıyacak dinamik bi

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Partimizin, iki hafta sonra yapılacak olan kurultayımızdan, partimizi iktidara taşıyacak dinamik bir yönetimle çıkacağına inancımız tamdır." dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını değerlendirdi. Başkan Posbıyık, basın mensuplarının soruları üzerine, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerinede yanıt verdi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, makamında düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını değerlendirdi. "Sayın Baykal'a kurulan komployu, suikast girişiminden ayrı olarak ele almak doğru olmaz" diyen Başkan Posbıyık, Baykal'ın istifa etmesini erdemliğe bağladı.

Posbıyık, "Sayın Baykal'a kurulan komployu, suikast girişiminden ayrı olarak ele almak doğru olmaz. Baykal'a yönelik alçaklık ve şiddet girişimi, aslında CHP'ye yöneliktir ve bu da CHP'nin doğru yolda olduğunu, etkin muhalefeti ile kitlelerin sempatisini kazandığını gösteriyor. Siyasi muarızlarımız, Baykal'ın kişiliğinde CHP'yi susturma hesapları içindeler. Şu var ki bunu başaramayacaklardır. Kurtuluş Savaşı'nın ateşinden çıkan CHP, bugün olduğu gibi yarın da Türkiye'nin aydınlık geleceğinin en büyük teminatı olacaktır. Sayın Baykal'ın istifası, tüm liderlere örnek olacak erdemli bir tavırdır. Keşke istifa olayını hiç yaşamasaydık. Partimizin, iki hafta sonra yapılacak olan Kurultayımızdan, partimizi iktidara taşıyacak dinamik bir yönetimle çıkacağına inancımız tamdır. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı vardır." diye ifade etti.

"NOKTASIZ VİRGÜLSÜZ KONUŞUYOR, ANLAYAMIYORUM"

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, diğer yandan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı basın toplantısında AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın kendisini hedef alan eleştirilerine yanıt verdi.

"Fazlı Bey ile beni kimse kavga ettiremez" diyen Başkan Posbıyık, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın noktasız virgülsüz konuştuğunu ve kendisini anlamkta zorlandığını dile getirdi. Posbıyık, ayrıca, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'in konulardan aciz olduğunu söyledi. Posbıyık, şöyle dedi:

"O nasıl İlçe Başkanı oldu, onu da bilmiyorum. Hiçbir yanıt vermek istemiyorum polemiklere de girmek istemiyorum. Fazlı Bey bazen birşeyler söylüyor fakat anlayamıyorum. Bir politikacı edasından ziyade sanki böyle bir tebliğ kokuyor gibi, noktasız virgülsüz konuşuyor. Onun için pek toparlıyamıyorum söylediklerini. Bu bilgi görgü meselesidir. Belediyeciliği fazla bilmez. Biliyosunuz belediye başkanlığı yarışında kendisini tuş etmiştim. Belediye Başkanlığı konusunda hiçbir bilgisi yok. Pençes deesinin üzerinin kapatılması konusunda bilgide veriyorum ama son zamanlarda aklında birşeyde kalmıyor. 280 metre olarak Devlet Şu İşleri derenin üzerinin kapatılması vede 280 metrenin betonlanması proje çizdi ve izin verdi. Bunun 100 metre kadarını devlet yaptı, paramız birri dediler pes ettiler. 132 metresinide biz kapattık, parasını belediye olarak biz ödedik. 50 metresini daha kapattık. Fazlı Erdoğan'mı biliyor bu illeri ya da Su İşleri Genel Müdürlüğü mühendislerimi biliyor ? Yoksa su mühendisi mi oldu Fazlı Eroğan, nereden biliyor bu işleri ? Elimizde 280 metre uzunluğunda derenin kapatılacağına dair Devlet Su İşleri'nin vermiş olduğu bir poje ve izin var. Bunun sadece devletin ve bizim yaptığımızla 230 metresini kapatıyor. 50 metre daha dökmemiz lazım ki, izin bitip yeniden izin alma noktasına gidelim. Yani bunları bilmemesi bir Milletvekili için doğru olaylar değil.

Diğer mesele, hastane yeri meselesi. Hastane konusunda hiçbir gelişme falan yoktur. Fazlı Erdoğan bilmezde 5393 göre ayda bir defa meclis yapılır. Oda ayın ilk haftası gerçekleşir. Ayda bir defa yapılan meclise yetiştirmek üzere TOKİ'den getirebildiği, hatta bizim gayretimizle geldi oda getiremedi. Konuyu soktuk ve meclisten çıkarttık. Ama Fazlı Erdoğan'ın hatırı, arzusu, isteği için herhalde yasalara aykırı bir şekilde meclis kararını öne almak diye birşeyimiz olamaz. Böyle bir şeyi talep edemz Fazlı Bey, bunlarıda zaman içerisinde Fazlı Bey öğrenecek. O öbürki ilçe başkanı diye biri var. Onun laflarına zaten cevap vermiyorum. Konulardan aciz, O nasıl İlçe Başkanı oldu, onuda bilmiyorum."