Boyalarının reklamını Matrix filminin taktiğiyle yapıyor

Boya sektörünün önde gelen firmalarından Polisan, ürettiği boyaların mikrop barındırmama, yağmurla temizlenme gibi özelliklerini ön plana çıkaran yeni

Boya sektörünün önde gelen firmalarından Polisan, ürettiği boyaların mikrop barındırmama, yağmurla temizlenme gibi özelliklerini ön plana çıkaran yeni bir kampanya başlatıyor. Kampanya için hazırlanan reklam filmlerinde Matrix filmlerinde uygulanan zamanı durdurma efekti kullanılıyor. Şirketin CEO'su Erol Mizrahi, geçen yıl 'anti-aging' ana konsepti ile başlattıkları iletişim stratejisine bu yıl ürünlerinin üstün teknolojik özelliklerini vurgulayan yepyeni ve çarpıcı bir iletişim kampanyasıyla yeni bir boyut kazandırdıklarını söyledi. Şirket, toplam marketing bütçesi için 40 milyon TL ayırdı.

Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, CEO Erol Mizrahi, Pazarlama Direktörü Reha Tepe ve şirketin üst düzey yönetimi düzenledikleri basın toplantısı ile yeni reklam kampanyası ve iletişim stratejisini duyurdu. Toplantıda konuşan Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, 2009 yılında krizden etkilenmediklerini ve ciro bazında yüazde 14'lük büyüme sağladıklarını belirterek, 2010'da da bu büyüme trendini sürdürecek bir ivmeyi yakaladıklarını açıkladı. Ayrıca sektörün krizden çıkma yönünde olduğunu sözlerine ekledi.

Holding olarak 300 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaştıklarını, 6 bine yakın ürün çeşitli ile Türkiye'de ve dünyada lider kuruluşlardan biri olduklarını belirten Mizrahi, öncelikli hedeflerinin iç pazarda yakaladıkları ivmeyi ihracat konusunda da yakalamak olduğunu söyledi. Mizrahi, "10 milyon dolarlık bir yatırımla Türkiye çapında bine yakın perakende noktasında Mix Center adında yeni nesil renk üretim tesisleri kurduk ve bu ağı büyütmeyi sürdürüyoruz. Burada üretilen renkler ve ürünler fabrikada renklendirilmiş ürünlerin kalite seviyesindedir." dedi.

Türkiye çapında 10 bin bayisi bulunan Polisan, bayi ağını arttırmak yerine, var olan bayileri geliştirerek, dikine büyümeyi hedefliyor.

Şirketin Elegans Anti-aging iç cephe ve Exelans Anti-aging dış cephe boyaları, 'Zamanı Durduran Teknoloji' konsepti ile beyaz ekranlara çıkıyor. Zamanı durdurma konseptinin vurgulanmasının ana nedeni olarak boyalarının silinebilme, mikrop barındırmama, yağmurla temizlenme gibi üstün teknolojik özellikleriyle yıllarca yepyeni kalabilmesi gösteriliyor. Kampanya dahilinde hazırlanan kısa filmlerde Polisan Elegans iç cephe boyasının silinebilme ve antimikrobiyal özellikleri Polisan Exelans dış cephe boyasının ise kendini yağmurla temizleyen hidron özelliği vurgulanıyor. Ürünlerin ısı yalıtımına sağladıkları katkıya vurgu yapılıyor.

Polisan reklam filmlerinde kullanılan 'Zaman Dondurma Efekti' Türkiye'de ilk defa uygulandı. ED Commercials tarafından gerçekleştirilen bu prodüksiyonda filmin yönetmeni fotoğrafçı kökenli bir görüntü sihirbazı olan Fransız Emanuel Carlier. Carlier, filmde kullanılan time-slice tekniğinin de mucidi. Bu teknik daha sonra Matrix filminde de kullanıldı. Filmin görüntü yönetmenliğini ise daha önce Emanuel Carlier ile defalarca çalışmış ve Cannes 'da ödül alan Tropical Malady filminin kameramanlığını yapmış olan Jean-Louis Villard' üstlendi.