Alanya'da en güzel balkon ve bahçe yarışması sonuçlandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'En Güzel Balkon En Güzel Bahçe Yarışması' tama

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'En Güzel Balkon En Güzel Bahçe Yarışması' tamamlandı.

Yarışmaya, 1 Mart ile 7 Mayıs tarihleri arasında başvurular kabul edilmişti. Bu yıl balkon kategorisinde 16, bahçe kategorisinde 12 olmak üzere toplam 28 başvuru yapıldı.

Başvuranların balkon ve bahçeleri 7 kişiden oluşan jüriyle tüm katılımcıların bahçe ve balkonları ziyaret edilerek fotoğraflandı. Yapılan incelemelerde, belirli kriterler dahilinde yapılan jüri toplantısında değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Sayan, Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Peyzaj Mimarları Odası Alanya Temsilcisi Hasan Uysal, Peyzaj Mimarı Hande Doru, Peyzaj Mimarı ve Kentsel Tasarımcı Seda Erdağ, Mimar Nurşen Karaduman, ve çevre gönüllüsü İsmail Haboğlu'ndan oluşan jüri değerlendirme yaptı.

En güzel balkon yarışmasında Gülay Ercan birinci, Ayşe Oksal ikinci ve Nejla Arıkan üçüncü oldu. En güzel bahçe yarışmasında ise birinci Cihan Ozan, Suha Omay ikinci ve Münevver Saka üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri 10 Haziran'da verilecek.