Acemi bayan sağlıkçılar, ilk eğitimlerinde ambulans lastiği söktü (Özel)

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 112 görevlisi bayan elemanlara ambulans şoförlüğü, araç bakımı ve lastik değişimi hakkında eğitim verildi. Hipodrom içeri

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 112 görevlisi bayan elemanlara ambulans şoförlüğü, araç bakımı ve lastik değişimi hakkında eğitim verildi. Hipodrom içerisine kurulan ve dubalarla oluşturulan pistte araç kullanan 112 acil servisin bayan çalışanları zaman zaman zor anlar yaşadı. İlk eğitimlerini alan bayan sağlıkçılar, pisteki dubaları ezmeden geçemedi. Lastik sökme eğitimi de verilen sağlık memurlarının, lastik değiştirme sırasında ameliyat eldiveni giymesi dikkat çekti. Eğitimin ardından bu konuda usta olan sağlık elemanları ise hipodrom alanında kısa süreli bir gösteri yaptı.

Ankara 75. Yıl Hipodrom alanını bugün renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların her türlü yardım çağrısına koşan Ankara 112 Acil Servis çalışanları bu sefer hipodromda eğitim aldı. Ambulans şoförlüğü, araç bakımı ve lastik değişimi konusunda kurs alan bayan sağlık personeli, eğitim sırasında zaman zaman zor anlar yaşadı. Ambulansın direksiyonuna geçen bir bayan şoför aracı park etmekte zorlanırken, diğer sağlık elemanı ise alandan oluşturulan pisteki dubaları ezdi. Bayan sağlık elemanının yardımına koşan eğitmenler, dubaları aracın altından çıkardı.

Bayan çalışanlar daha sonra ambulans arıza yaptığı zaman neler yapılacağı konusunda bilgilendirildi. Aracın altına kriko koyan bayan sağlık memurları, lastiğin contalarını da anahtar yardımıyla söktü. Oldukça başarılı olan bayanlar, arkadaşları tarafından alkışlandı. Eğitimin ardından devreye giren usta şoför ve bayan elemanlar piste kısa süreli bir gösteri yaptı.

112 çalışanları, kadın sürücülerin erkeklere nazaran hem araç temizliği hem de şoförlük konusunda daha iyi olduğunu söyledi. 112 çalışanlarının sadece görevinin sadece hastalara müdahale etmek olmadığını ambulansında görevlerinin bir parçası olduğunu ifade etti.