Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu matematik olimpiyatı düzenledi

Mersin'in Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu'nun, ilki geçen yıl düzenlenen İlköğretim okulları arası Matema

Mersin'in Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu'nun, ilki geçen yıl düzenlenen İlköğretim okulları arası Matematik Olimpiyatının 2.'si yapıldı.

Anamur'da eğitim öğretim gören ve yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı matemetik olimpiyatı 5 .sınıf öğrencilerine yönelik düzenlendi.

Okul Müdürü Servet Genç, geleneksel hale getirdikleri matematik olimpiyatlarının bu yıl ikincisini düzenlediklerinin belirterek, bundan sonraki dönemlerde de bu tür faaliyetlerin devam edeceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, "Yıldırımhan Tekalan Kolejimiz adını başarılarla duyurmaktadır. Böyle güzel bir organizasyon yaptıkları için okul idaresi ve personeline teşekkür ederim." dedi.

Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu ise "Eğitm bir yarış haline dönüştü biz de öğrencilerimizle beraber bu yarışın içindeyiz .Çocuklarımızın hepsine başarılar dilerim." diye konuştu.

Halk oyunları gösterisinin ardından olimpiyatta dereceye giren ilk 30 öğrenciye ödülleri verildi. 20-30 arası öğrenciler bronz madalya,10-20 arası öğrenciler gümüş madalya ,4-10 arası öğrencilere altın madalya ,1-4 arası öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği ödül töreninde olimpiyata katılıp dereceye giremeyen öğrencilere katılım belgesi verildi.