Kızıltepe'ye bilişim sınıfı yapan işadamı: Çocukların eline taş yerine bilgisayar tutuşturalım

Mardinli işadamı Tekin Alkan'ın Kızıltepe İnkilap İlköğretim Okulu'na yaptırdığı 'Bilişim Teknolojileri Sınıfı' hizmete girdi.

Düzenlenen törende ko

Mardinli işadamı Tekin Alkan'ın Kızıltepe İnkilap İlköğretim Okulu'na yaptırdığı 'Bilişim Teknolojileri Sınıfı' hizmete girdi.

Düzenlenen törende konuşan Alkan, Kızıltepe'nin bir çok alanda ihmal edildiğini söyledi. Alkan, basından takip ettiği bir haber üzerine teknoloji sınıfı yaptırmaya karar verdiğini söyledi.

Alkan, "Herkesin gelip buralarda bir şeyler yapması lazım. Çocuklarımızın ellerine taş yerine bilgisayarları, bilişimi tutuşturalım. Bu çocukların geleceği bizim ellerimizde. Onlarla ne kadar ilgilenirsek, bu ülkenin değerlerine olan bağlılıkları aynı mesafede artar." dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç da işadamı Alkan'a teşekkür ederek, eğitim alanındaki yadımları sürdürmesini istedi. Törenin ardından Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ile birlikte okulu gezen işadamı Alkan, idarecilerden okulun diğer eksikliklerini sordu. Alkan, yeni bir voleybol sahası yaptırarak, gerekli araç-gereç ihtiyaçlarını karşılamaya söz verdi.

İnkılap İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Bahçıvancı da bilişim sınıfını kuran Tekin Alkan'a teşekkür etti.