Halk oyunları final yarışması Karaman'da yapıldı

Karaman'da yapılan Halk Oyunları Yarışması'nda, Kocaeli'den katılan İzmit Nuh Çimento İlköğretim Okulu 91,8 puan ile Türkiye birincisi oldu.

Halk O

Karaman'da yapılan Halk Oyunları Yarışması'nda, Kocaeli'den katılan İzmit Nuh Çimento İlköğretim Okulu 91,8 puan ile Türkiye birincisi oldu.

Halk Oyunları Türkiye Birinciliği Yarışması'na Adana, Antalya, Bursa, Sakarya, Ordu, Manisa, Kocaeli, Kırıkkale, Malatya, Kars, Kahramanmaraş ve Van olmak üzere on iki ilin halk oyunları ekipleri katıldı.

İlköğretim Kurumları Yıldızlar Kategorisi Stilize Dal Halk Oyunları Final Yarışması, Kâzımkarabekir Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Yarışmalara Karaman Valisi Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, bakanlık temsilcileri, 12 ilden gelen halk oyunları ekibi ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun'un konuşması ile devam etti. Altun, yaptığı konuşmada, Karaman'da ilk defa yapılan böyle büyük bir organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Altun, Türk milletinin, sahip olduğu binlerce yıllık kültür mirasını barındırdığı kültürlerin genç nesillere aktarılmasında, halk oyunlarının önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Final öncesinde ekiplerin heyecanlı olduğu gözlendi. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ve öğrenciler, yarışma boyunca okullara alkışlarla destek verdi. Kıyafetleri ve oyunlarıyla büyük beğeni toplayan halk oyunları ekipleri seyircilerden büyük alkış aldı.

Yarışma sonunda, Kocaeli'den katılan İzmit Nuh Çimento İlköğretim Okulu 91,8 puan ile Türkiye birincisi oldu. Antalya'dan Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu Türkiye ikincisi olurken, Manisa'dan Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu Türkiye üçüncüsü oldu. Dereceye giren okullara kupa, madalya ve başarı belgeleri verildi.