Gordon Brown bırakıyor gözler Miliband'da

İngiltere'de geçen perşembe günü yapılan seçimlerin ardından şu anki Başbakan Gordon Brown Eylül ayından itibaren göreve devam etmeyeceğinin sinyallerini verdi.

İngiltere'de geçen perşembe günü yapılan seçimlerin ardından şu anki Başbakan Gordon Brown Eylül ayından itibaren göreve devam etmeyeceğinin sinyallerini verdi. İngiltere'de Başbakanlığın bulunduğu Downing Sokağı 10 numaranın önünde dramatik anlar yaşandı.

Başbakan Gordon Brown burada iki önemli açıklama yaptı:

İşçi Partisi, Liberal Demokratlarla görüşmeye başladı

Bunlardan birincisi başkanı olduğu İşçi Partisi ile Liberal Demokratlar arasında koalisyon pazarlıklarının başladığıydı.

Bu da üç gündür devam eden Muhafazakar - Liberal Demokrat pazarlıklarının yolunda gitmediğine ve Liberal Demokratların İşçi Partisi ile pazarlıklara başladığına işaret etti.

Parti Genel Kurul Başkanlığı'na aday olmayacak

İkinci önemli açıklama ise Gordon Brown’ın eylül ayında yapılacak parti genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olmayacağıydı.

Yani Başbakan Gordon Brown eylül ayı itibariyle aday olmayarak İşçi Partisi başkanlığından ayrılacağını açıklamış oldu.

Eğer Liberal Demokratlar ile İşçi Partisi arasında bir anlaşmaya varılırsa, Gordon Brown eylül ayına kadar başbakanlık yapacak ve sonra çekilecek.

Şimdiden İşçi Partisi’nin başına kimin geçeceğine dair spekülasyonlar yapılıyor ve Dışişleri Bakanı David Miliband’ın adı öne çıkan isimler arasında.



CNN Türk