Devlet memurlarına 'işitme ve konuşma engellilerle iletişim kursu' verilecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, işitme ve konuşma engellilerin kamu kurumlarında daha rahat hizmet alabilmeleri için memurların kursa tabi tutulacağın

Bursa Valisi Şahabettin Harput, işitme ve konuşma engellilerin kamu kurumlarında daha rahat hizmet alabilmeleri için memurların kursa tabi tutulacağını açıkladı.

Özürlüler Haftası dolayısıyla Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden kutlama komitesi, yaşadıkları sorunları aktardı. Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette, özürlülerle yakından ilgilenen Vali Harput, sıkıntılarının giderilmesi için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Valilik girişinde Harput'u karşılayan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Yakup Yılmaz, "Sayın Valim 3 kör bir arada" şeklinde espri yaptı. Harput ise "Önemli olan kalp gözünün kör olmaması." şeklinde cevap verdi.

Vali Şahabettin Harput, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Biraz önce başkan dedi ki: 'Sayın valim burada 3 tane kör var' Bende dedim ki, 'Asıl kalp gözü görmeyenler, yüreği çalışmayanlar, beyni çalışmayanlar, insanlara ve çevresine karşı duyarsız kalanlar, hissetmeyenlerdir kör olanlar.' Allah bizi o körlükten korusun. Dolayısıyla hepimiz insan olarak her an her türlü kazaya, musibete her şeye maruz kalabiliriz. Bir kaza geçirip gözümüzü ayağımızı kaybedebiliriz. Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza vücudun bir parçası gibi bakmalıyız." dedi.

Vali Harput, Bursa'da engelli vatandaşların meslek edinmeleri, çalışabilmeleri ve zamanlarını iyi değerlendirebilmeleri için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Engellilerin kamu kuruluşlarında rahat hizmet almaları için gayret gösterdiklerini ifade eden Harput, alınan son kararı şu sözlerle şöyle anlattı: "Bütün kurumlarda özellikle işitme ve konuşma olan vatandaşlarımızın, daha rahat hizmet alabilmesi için memurlar eğitilecek. Diyelim milli eğitime bir işi düştü, karşıda onu anlayacak kimse yok. Bu nedenle her kurumdan bir kaç memuru kursa alacağız. Tarımda, sağlıkta, milli eğitimde, bayındırlıkta, maliyede görevli memurlarımıza engelli vatandaşlarımızla anlaşabilmesi için kurs vereceğiz. Böylece hangi kuruma giderseniz sizi anlayan ve dinleyen bir insan olacak. Bu da önemli bir açığı giderecek."

Ziyarette 'Kutlama komitesi' adına bir konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Yakup Yılmaz ise yaşadıklarını sıkıntıları anlatırken, "2005 yılında çıkan özürlüler yasasında olması gereken fiziksel yapılaşma ve imar ve çevre düzenlemeleri ve binalarda ki düzenlemeler henüz gerçekleştirilmedi. Bu konuda artık laf değil iş bekliyoruz. Ayrıca kurumlarda bürokrasiyi aşamıyoruz. Bu konuda da çalışmalar bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.