Ardahan'da 9 Mayıs Avrupa Birliği Günü

AB Deklarasyonunun yayınlandığı ''9 Mayıs Avrupa Birliği(AB) Günü'' nedeniyle Ardahan'da bir program düzenlendi

AB Deklarasyonunun yayınlandığı ''9 Mayıs Avrupa Birliği(AB) Günü'' nedeniyle Ardahan'da bir program düzenlendi. Programda konuşan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, "Biz Ardahan olarak AB konusunda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak istiyoruz" dedi.
Ardahan Valiliği ile Ardahan Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği AB Deklarasyonun yayınladığı yıl dönümü nedeniyle Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Solonu'nda yapılan programa, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, çok sayıda yetkili ve üniversite öğrencileri katıldı.
Vali Mustafa Tekmen, bu haftanın Avrupa Birliği Haftası olması nedeniyle yurt geneli bilgilendirme etkinliklerinin yapıldığını söyledi.
Tekmen, şunları kaydetti:
"AB kapsamında ekonomik işbirliği ve medeniyetler işbirliği ilerliyor. Örneğin Gürcistan'da devlet başkanının bile makamında AB bayrağı varken, biz çok aşama kat etmemize rağmen, henüz devlet kurumlarımızda AB bayrağını yeterince görmüyoruz. Atatürk'ün 'bizim medeniyetler yarışında en önde gitmemiz lazım' sözünden yola çıkarak, hatta Avrupa medeniyetinin de önüne geçmemiz lazım."
Tekmen ayrıca merkezi idarelerin işini yerel idarelere bırakması gerektiğini bu çerçevede yerel yönetimlerin sorunları yerinde görüp birebir tespit etmelerinin mümkün olduğunu belirtti.
Daha sonra Ardahan Valiliği'nde görevli AB uzmanı Anıl Aksel, Avrupa Birliği konusunda slaytlı bir gösteriyle AB hakkında katılımcılara bilgi verdi. Aksel, birliğin, birlik üyeleri ile aday olacak ülkeler arasındaki farklılığı azaltmaya ve ortadan kaldırmayı amaçladığını söyledi. Aksel, ''Özellikle üniversite öğrencileri AB projelerinden yararlanabilirler. Öğrencilerimiz için çok önemli bir fırsattır bu. Bugün burada genel bilgi veriyoruz. Ama proje yapmak isteyen ve AB hakkında ayrıntılı bilgi sahibi
olmak isteyenler, bizden gerekli bilgiyi edinebilirler'' diye konuştu.
Program, ikramla son buldu.